Szeretném megismertetni az olvasókkal az élő ételek csodálatos világát. Változatos, szemet gyönyörködtető, és ínycsiklandozóan finom ételek csak növényekből, sütés, főzés nélkül!
2010. október 2., szombat
Őszi szőlős saláta
Egy vidám őszi saláta, felfrissít, lendületbe hoz!
Elsőre nekem is furcsán hangzott, hogy salátába szőlő... de kipróbáltam, és meglepően finom volt. Egy munkatársnőmtől hallottam a receptet, és még aznap asztalra is került.
Hozzávalók:
1 kisebb fürt szőlő (én a nagyobb szeműt szeretem)
néhány levél saláta
1/2 kígyóuborka apróra vágva
1/4 lila hagyma apróra vágva
egy marék olajbogyó picire vágva
1 kanál szőlőmagolaj
1 kiskanál balzsamecet
Ahogy minden salátánál, itt is egyszerű a recept: a szőlőt leszemezzük, a zöldségeket apróra, a saláta leveleket csíkokra vágjuk. Az olajbogyót is felszeljük, mindezt összekeverjük, meglocsoljuk az olajjal, balzsamecettel (vagy citromlével), és már ehetjük is.
Pirítóssal vagy krékerrel könnyű vacsora!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Szemet gyönyörködtetően szép ez a zöld kompozíció! És biztosan nagyon finom is! :)
Gitta! egyre szebbek a fotóid!! :D
Megjegyzés küldése