Szeretném megismertetni az olvasókkal az élő ételek csodálatos világát. Változatos, szemet gyönyörködtető, és ínycsiklandozóan finom ételek csak növényekből, sütés, főzés nélkül!
2010. augusztus 6., péntek
Mákpuding
Detty adta az ötletet, mákpuding! Régebben ettem már, télen, aszalt sárgabarackkal készítettem, de most itt a sok friss gyümölcs!
Kicsit azért kellett próbálkozni, amíg olyan lett az íze, ami kicsit emlékeztetett gyermekkorom mákos patkóinak töltelék-ízére...
Tehát mákpuding (2 pohár):
1/2 csésze beáztatott, megszárított, majd megőrölt mák
1 banán
1 őszibarack (szerintem sárgabarackkal is jó lehet)
pár csepp citromlé (na jó, kicsit több volt)
1 dundi datolya (ha száraz, kemény datolyád van, felhasználás előtt kicsit áztasd be)
pici reszelt citromhéj
pici víz
Mindent bepakolunk a turmixgépbe, és simára turmixoljuk. Először kevés vizet használj, majd ha látod, hogy túl száraz, akkor apránként adagold a többit! Ez nem lett túl édes, de ha TE úgy szereted, tegyél még bele vagy datolyát, vagy édesítőszert.
Eheted csak úgy magában is, én jobban szeretem gyümölcsökkel.
(Igen, a mák is olajos mag, amit felhasználás előtt be kell áztatni. És mivel a kávéőrlő nem szereti a nedves mákot, ezért őrlés előtt ki kell szárítani. Ha megfőzöd, vagy megsütöd, akkor nem kell beáztatni, csak ha nyersen fogyasztod!)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése