2009. december 23., szerda

Karácsonyi vacsora menü


Csalódni fogsz kedves Olvasóm, nem fogok képekkel illusztrált karácsonyi menüt feltenni - karácsony előtt. Ötletek, gondolatok igen... de képek még nem lesznek.

Legfontosabb a beigli. Ehhez már megvannak a gyümölcslapok, a töltelékhez pedig majd beáztatom a mákot és a diót is. Tavaly már készítettem beiglit, most elhatároztam, hogy a mákos tölteléket datolyával és almával fogom ízesíteni, a diósat pedig mazsolával. (és nem agavé sziruppal)

A leves gaspacho lesz, amiről tudom, hogy nyári leves, Anti mégis ezt kérte. Kevesebb paradicsom és több uborka lesz benne, talán intenzívebben fogom fűszerezni... majd kóstolgatom, és menet közben eldöntöm. Én legszívesebben brokkoli krémlevest készítettem volna, de majd az is lesz az ünnepek alatt.

A főfogás pedig a következő lesz: hajdinából semleges ízesítésű kenyeret készítek, olyan kerekre, mint amilyet a pizzához szoktam. Terveztem hozzá valamilyen zöldséges szószt, talán paprika lesz, paprika, hagyma, uborka... könnyű, lédús.
A kenyérre rákenem a szószt, majd a tetejére marinált zöldségeket fogok halmozni. A marináló öntet gyömbéres, citromos, fokhagymás lesz... petrezselyemmel.
Készítek egy nagy adag aszalt hagymát, azt fogom a tetejére tenni. Úgy fog kinézni, mint egy pizza, és cikkeket fogunk belőle vágni. Ha a zöldséges szósz és a marinált zöldségek jórészt ugyanazokat a zöldségeket tartalmazzák, akkor ízben összhangban lesznek, csak az állaguk lesz más.

Remélem bele fog minden férni, amit elterveztem... mert a gyerekek kedvéért főtt étel is kerül az ünnepi asztalra, sőt a beiglinek a hagyományos, sült változatát is el fogom készíteni (a nyers mennyivel egyszerűbb...)

Minden kedves Olvasómnak boldog, békés karácsonyt kívánok!

(képzeljétek, Urbán Valival egy napon van a születésnapunk, éppen MA!)

5 megjegyzés:

Judu írta...

Boldog szülinapot! Ez egy jó nap! Anyukámnak is ma van! :)

Edó írta...

Kedves Gitta,kivanok nektek aldott,szeretetteljes unnepeket,sok boldogsagot es ajandekot!

KryaSpirit írta...

Nagyon Boldog Karácsonyt kívánok Neked és Szeretteidnek!

Bridge írta...

Köszi Gitta, Nektek is kellemes Ünnepeket!

boros1124 írta...

Szia! Tetszenek az ételek amiket leírsz. Ajánlok neked egy könyvet. Igaz nem nyers receptek vannak benne, de karácsony előtt nagyon jó szolgálatot tehet, vagy ajándékba is adhatod, ha van olyan ismerősöd, családtagod, aki szeret főzőcskézni. :)
http://konyv-konyvek.hu/karacsonyi_etelek