Szeretném megismertetni az olvasókkal az élő ételek csodálatos világát. Változatos, szemet gyönyörködtető, és ínycsiklandozóan finom ételek csak növényekből, sütés, főzés nélkül!
2009. december 6., vasárnap
Töltött paprika I.
Egy hétköznapi ebédem volt ez az egyszerű étel. Reggel indulás előtt elkészítettem a zöldségeket és a szószt, majd munkába menet vettem paprikát, amibe bele tudtam tölteni ebédnél. A kép még otthon készült, nem bírtam ki, hogy ne csináljak egy mintadarabot :) kóstolónak.
Hozzávalók:
Zöldségek: sárgarépa, fehérrépa, lilahagyma, paprika, pici zeller, zellerlevél,
de szerintem bármilyen zöldség jó, amit otthon találsz, brokkoli, káposzta, sütőtök, cukkíni, stb. Fontosak a színek is, ne csak finom, szép is legyen!
Szósz: beáztatott dió, citromlé, só, fűszerek (pirospaprika, bors, majoranna, bazsalikom, és én egy pici édesítőt is tettem bele... így volt teljes az ízhatás)
Tölteni való, vastag húsú paprika!
A zöldségeket aprítógépben morzsásra aprítjuk, és már készen is van. Nem ízesítettem, szándékosan semmivel, majd a szósz!
A dióból pedig vízzel és a fűszerekkel sima öntetet kevertem turmixgéppel.
A paprikát felvágtam, és szépen beletöltöttem a zöldségeket, majd megöntöztem a szósszal.
Csak annyira volt zsíros, amennyire az öntet. Ha öntet nélkül készíted, akkor a zöldségek közé tegyél valamilyen olajos magot, diót, mandulát, és ízesítsd valamilyen fűszerrel!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése