Szeretném megismertetni az olvasókkal az élő ételek csodálatos világát. Változatos, szemet gyönyörködtető, és ínycsiklandozóan finom ételek csak növényekből, sütés, főzés nélkül!
2009. december 21., hétfő
Gyümölcsös tortácskák
Az alapja dió és datolya, ízesítve fahéjjal, szegfűszeggel. Mindkettőt beáztattam, aprítógépben masszává dolgoztam, majd kis sütemény formákba nyomkodva szárítottam 3-4 órát, vagy addig, amíg ki nem szárad. Ha teljesen kiszárítod, akkor előre el lehet készíteni több kis alapot, és akkor csak meg kell tölteni, amikor édességre vágysz, vagy vendégek jönnek, vagy a gyerekek nyaggatnak...
A töltelék a már ismert kesudió édes szósz:
1 csésze kesudió
1/2 csésze víz
1 kanál méz (vagy bármilyen édesítőszer, agavé szirup, vagy stévia)
1/2 citrom leve
csipet vanília por, vagy fahéj, vagy reszelt citromhéj...
A turmixgépben simára keverjük a hozzávalókat. Rákanalazzuk az alapokra, és utána különféle gyümölcsökkel tetszés szerint kidíszítjük.
Csokimáz: (a zserbó tetejéről maradt)
3 kanál kókuszzsír
1 darabka kakaóvaj (persze csak ha van, de el is hagyható)
1 kanál agavé szirup
1 kanál kakaó
1 kanál karob
Persze ez a mennyiség sok ezekhez a kis süteményekhez. Hűtőben eláll, más édességhez is felhasználhatod.
Ez lett a kiwis darab:
Erre pedig banánt karikáztam:
A csokimáz el is hagyható. Szórhatsz rá darált diót, vagy díszítheted változatosan, bármilyen gyümölccsel, mentalevéllel...
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Gitta, mitől lett neked ilyen fehér a dió-datoja kombináció?
Az alapra gondolsz? Nem is tudom. A diót én addig áztatom, amíg majdnem fehér lesz. Néha még a héját is leszedem, ha könnyen lejön. Igazából az aszalás után lett ilyen világos, még frissen nekem is barnább volt.
Megjegyzés küldése