Egy barátnőm mondta, hogy nálam minden étel egyben fotómodell is. Hát igen. Sokszor van úgy, hogy mielőtt elkezdenék enni, fogom a fényképezőgépet, és lefényképezem az ételt. Innen is, onnan is... Így történt ez most is ezekkel a helyes kis golyókkal. Pici, tömény fűszeres, kicsit csípős hajdina falatkák. Nem zsíros, nincs benne olajos mag, csak lenmag, pici kendermag.
Hozzávalók:
1 sárgarépa
1/2 cékla
1/2 lilahagyma
1 csésze őrölt sárga lenmag
1-2 kanál nyers hántolt kendermag
1 csésze csíráztatott hajdina
fűszerek: só, bors, pirospaprika, chilli, köménymag, hagymapor
A zöldségeket aprítógépben morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük a sárga lenmaggal, kendermaggal. Egy sűrű tésztaszerű anyagot kapunk. A hajdinát is megforgatjuk kicsit az aprítógépben, hogy a szemeket összetörje, nem kell pépesre dolgozni. Hozzákeverjük a zöldséges, lenmagos masszához. Fűszerezzük ízlés szerint, jó magyarosan. Nem szabad sajnálni a fűszereket, közben kóstolgatni kell.
És ezután jön a golyók formázása: kiváló meditációs gyakorlat, el lehet közben gondolkozni a semmin...
Aszalógép tálcájára sorba rendezzük a golyókat, és 4-5 órán át aszaljuk. 2 óra után lehet rajtuk fordítani egyet, hogy mindenhol egyenletesen aszalódjanak.
Akkor jó, ha kívül már ropogós réteg keletkezik rajta, de belül még egy kicsit puha marad.
A répától és a céklától szép színe lett, a fűszerektől jó íze. Majd viszek belőle vasárnap a potluckra!
3 megjegyzés:
Tényleg finom volt, jó könnyű, nem olyan tömény, mint a fasírtok általában:-)
sziasztok!
meg tudnatok nekem irni, hogy honnan tudnek kendermagot szerezni?
elore is koszi!
andras
Kedves András, tőlem most tudsz kendermagot venni, kérlek írj nekem a gitta@nyersetelakademia.hu ra, és megbeszéljük a részleteket!
üdv: Gitta
Megjegyzés küldése