2009. szeptember 9., szerda

Gaspacho és szentendrei saláta

Az utolsó cseppig ki lett kotorva, tisztára lett törölve a tál ezután a finom saláta után a potluck-on! Ez az a saláta, amit hétköznap is szívesen elkészít az ember magának, de egy vendégségben, ünnepi asztalon is megállja a helyét. A lényeg szerintem a páclé, az nagyon el lett találva!

A gaspacho-t pedig pohárból ittuk, nekem nagyon ízlett, remek nyári étel. Ha még nem próbáltad, itt az ideje, csodálkozni fogsz, hogy milyen egyszerű, és ahhoz képest mennyire finom!


Hát akkor lássuk K.Judit receptjeit!

Gaspacho

Hozzávalók 4 főre:
2 nagy paradicsom,
1 kígyóuborka,
1 pritamin v. kaliforniai paprika,
1 ek. olaj,
3 ek. beáztatott szárított paradicsom levével,
1 nagy zellerszár,
1 kk. bazsalikom (ha van friss, abból többet),
1 gerezd fokhagyma,
víz.

A hozzávalókat feldarabolom, majd turmixolom. Tetejét lehet díszíteni zöldhagymával, avokádóval stb.

Szentendrei saláta

Hozzávalók 4 főre:
2 marék madársaláta,
2 marék fodros saláta,
3 pritaminpaprika,
2 ek. szárított paradicsom,
1 fej lilahagyma,
magok (tökmag, napraforgó, fenyőmag)
olaj, szójaszósz.

A pritaminpaprikákat meglocsolom olajjal, szójával, állni hagyom min. félórára. A lilahagymát és a szárított paradicsomot kicsi kockákra vágom, összekeverem a zöldekkel, magokkal, és végül a pritaminpaprikával és annak páclevével.

Nincsenek megjegyzések: