2011. január 14., péntek

Süni nyárs vendégváró falatok

Az ünnepek után vagyunk már, de remélem hasznos lehet ez az ötlet, ha vendégeket várunk. (és persze van időnk fogpiszkálókkal bíbelődni)


A Kifőztük magazin legújabb számában jelent meg, és most itt is :) .

Szép dísze a vendégváró asztalnak egy ilyen színpompás étel. A fogpiszkálókra bármilyen harapnivalót fel lehet tűzni, zöldségeket, gyümölcsöket (vagy sajtot, húsfélét). Arra azonban figyeljünk, hogy tömény, laktató falatokat nem érdemes használni, mert célunk egy könnyű fogás, amivel vendégeink étvágyát növeljük, és nem fordítva.
Kétféle szószt kínálunk mellé, egy édeset a gyümölcsökhöz és egy sósat a zöldségekhez, vagy más sós falatokhoz.

Hozzávalók:
1 fej káposzta
Tetszés szerint gyümölcsök, zöldségek kockára vágva
fogpiszkáló

sós szósz:
20 dkg kesudió
1 pritamin paprika
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál só
kb 1 dl víz

édes szósz:
3-4 banán
2 teáskanál kakaópor
1 teáskanál méz
1-2 evőkanál víz

a süni gyümölcsös fele

A káposzta alját levágjuk, hogy megálljon. A gyümölcsöket, zöldségeket kisebb kockákra vágjuk, és 2-3 félét ráhúzunk 1-1 fogpiszkálóra. Sorban beletűzzük a káposztába. Arra figyeljünk, hogy a káposzta egyik felén az édes, a másik felén a sós falatok legyenek.
A sós szószhoz simára turmixoljuk a hozzávalókat. Annyi vizet tegyünk hozzá, hogy tejföl sűrűségű legyen.

Paprikás szósz, háttérben az édes

Az édes szószhoz villával nyomkodjuk össze a banánokat, és keverjük össze a többi hozzávalóval. Kevés vízzel turmixoljuk simára.
A szószokat kis tálkákban kínáljuk a süni mellé.

(ha elmentek a vendégek, a káposztából finom káposzta salátát lehet készíteni)

3 megjegyzés:

Rozmaring&ibolya írta...

Kedves Gitta !
Biztos siker,novemberben a gyerek bulin kipróbáltam, mártogatás nélkül is ,még " rossz evők" is elcsábultak..http://rozmaringesibolya.blogspot.com/2010/11/kaposzta-3-napja.html és nagyon mutatós !!
Üdv.

Gitta írta...

Szia Ibolya, igen, itthon is nagy sikere volt! Pedig nálunk karalábé és társai voltak felszúrva, minden nyers, és mégis! Úgy ették nyersen a céklát is, hogy öröm volt nézni.

Nagy Szaffina írta...

Ez nagyon aranyos!