A Kifőztük magazin legújabb számában jelent meg, és most itt is :) .
Szép dísze a vendégváró asztalnak egy ilyen színpompás étel. A fogpiszkálókra bármilyen harapnivalót fel lehet tűzni, zöldségeket, gyümölcsöket (vagy sajtot, húsfélét). Arra azonban figyeljünk, hogy tömény, laktató falatokat nem érdemes használni, mert célunk egy könnyű fogás, amivel vendégeink étvágyát növeljük, és nem fordítva.
Kétféle szószt kínálunk mellé, egy édeset a gyümölcsökhöz és egy sósat a zöldségekhez, vagy más sós falatokhoz.
Hozzávalók:
1 fej káposzta
Tetszés szerint gyümölcsök, zöldségek kockára vágva
fogpiszkáló
sós szósz:
20 dkg kesudió
1 pritamin paprika
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál só
kb 1 dl víz
édes szósz:
3-4 banán
2 teáskanál kakaópor
1 teáskanál méz
1-2 evőkanál víz
a süni gyümölcsös fele |
A káposzta alját levágjuk, hogy megálljon. A gyümölcsöket, zöldségeket kisebb kockákra vágjuk, és 2-3 félét ráhúzunk 1-1 fogpiszkálóra. Sorban beletűzzük a káposztába. Arra figyeljünk, hogy a káposzta egyik felén az édes, a másik felén a sós falatok legyenek.
A sós szószhoz simára turmixoljuk a hozzávalókat. Annyi vizet tegyünk hozzá, hogy tejföl sűrűségű legyen.
Paprikás szósz, háttérben az édes |
Az édes szószhoz villával nyomkodjuk össze a banánokat, és keverjük össze a többi hozzávalóval. Kevés vízzel turmixoljuk simára.
A szószokat kis tálkákban kínáljuk a süni mellé.
(ha elmentek a vendégek, a káposztából finom káposzta salátát lehet készíteni)
3 megjegyzés:
Kedves Gitta !
Biztos siker,novemberben a gyerek bulin kipróbáltam, mártogatás nélkül is ,még " rossz evők" is elcsábultak..http://rozmaringesibolya.blogspot.com/2010/11/kaposzta-3-napja.html és nagyon mutatós !!
Üdv.
Szia Ibolya, igen, itthon is nagy sikere volt! Pedig nálunk karalábé és társai voltak felszúrva, minden nyers, és mégis! Úgy ették nyersen a céklát is, hogy öröm volt nézni.
Ez nagyon aranyos!
Megjegyzés küldése