2011. január 30., vasárnap

Képek és beszámoló a tegnapi találkozóról

Meglepően sokan jöttünk össze tegnap a Világközepén!

Sokkal több volt az érdeklődő, kóstolni vágyó, mint a már gyakorlott nyers ételeket fogyasztó, ebben a témában tapasztalt vendég. Sokat készültünk, bajor káposzta, magyaros fasírt, csírasaláta, tandoris káposzta saláta, mákos guba, gyümölcsrizs és citrom torta várta a vendégeket. Nagy örömömre eljött Urbán Vali, aki nem rég tért haza Amerikából. Itt volt velünk Sophia és Szamóca is. Dobrocsányi István és Kata (Bioverzum) csírákat és különleges só mintákat hozott nekünk kóstolóba, köszönjük szépen!
Erika házilag savanyított káposztát hozott, a leírását - ITT - találod. 

Fotókat sajnos csak keveset tudtam csinálni, még kóstolni sem nagyon maradt energiám. Sokan voltunk, nem is tudom, hogy mindenki megtalált-e a kérdésével. Ha nem, akkor írjatok nyugodtan ide: gitta@wisoft.hu

Káposzta, fasírt és magtejföl

Csírasaláta

Fasírtok zöldségekkel
Remélem mindenki tele hassal és elégedetten távozott.
Azt vettem észre, hogy a fasírtoknak, a káposztás főételnek és az édességeknek volt nagyobb sikere. A zöldségek, saláták nem fogytak annyira!

A vaníliás gyümölcsrizs receptjét - ITT - találjátok, a fantasztikus citrom torta receptje pedig  - ITT - olvasható. A tortát dupla mennyiségű alapanyagból készítettem nagy tortaformában, az itt megadott recepthez képest.

A következő potluck február 26-án lesz !

5 megjegyzés:

Szamóca írta...

Gitta, köszönöm, hogy ott lehettem, nagyon jól éreztem magam. Sajnálom, hogy nem tudtam vinni ételt, pedig annyi ötletem volt, de így is két vizsga között sikerült beesnem.
Minden nagyon finom volt, de személyes kedvenceim a citromtorta és az első képen az a káposztás, fasírtos csoda. Hú, abból muszáj volt kétszer is ennem! Azt is te készítetted? És hogyan készült?
Sajnos a következő találkozó időpontjában is suliban fogok ülni egész nap, úgyhogy nem tudok ott lenni, de igyekszem majd minél többször menni és készíteni is valami finomságot.

Gitta írta...

Szamóca, örülök!
A káposztás csoda az én kedvencem is, Ákos hozta!
A receptet elkérem, hamarosan közzéteszem!
puszi

Norka írta...

Remélem következő alkalommal mi is el tudunk menni!
Szép napokat!

Gitta írta...

Norka, én is remélem, hogy legközelebb találkozunk!
puszi!

Nagy Szaffina írta...

Kedves Gitta!

Kaptál tőlem egy díjat, nézz be hozzám!