2011. január 27., csütörtök

Retekcsíra saláta

Hogyan érdemes a csírákat enni? Szendvicsekbe, saláták tetejére lehet szórni. Van egy kipróbált retekcsíra saláta recept, amit szeretettel ajánlok mindenkinek, ilyenkor egy pirítóssal remek uzsonna, vagy fázós estén könnyű vacsora.


A retekcsírának intenzív, kissé csípős íze van. A cukkíni kicsit lágyítja ezt az ízt, a paprikától pedig édes lesz a salátánk. A sótól levet eresztene, összeesne, és az íze sem lenne jó. Kérlek, ebbe a salátába ne tegyél sót. Ha pirítóssal, vagy krékerrel eszed, az úgyis sós!

Retekcsíra saláta (2 adag)
20 dkg hámozott cukkíni
10 dkg retekcsíra (a retek csíráztatása - ITT -)
10 dkg pritamin paprika
½ fej bio saláta
2 evőkanál olaj,
1 evőkanál méz
1 evőkanál citromlé
Sót ne, kérlek sót ne tegyél bele!

A cukkínit nagylyukú reszelőn lereszeljük, a paprikát apróra vágjuk, a salátát csíkokra, összekeverjük a csírával.


 Meglocsoljuk az olajjal, mézzel, citromlével. Saláta levelekkel kibélelt tálba tesszük, tetejét díszíthetjük szezámmaggal, dióval. Azonnal fogyasztható.

2 megjegyzés:

Viki írta...

Gitta ! Olyan izgalomban vagyok. Képzeld el, hogy ma kezdtem el csíráztatni a retek magvaimat. Most egy kicsit sűrűbben jövök Hozzád tanulmányozni.

Gitta írta...

Viki örülök, sok sikert hozzá!