2010. szeptember 23., csütörtök

Lenmagos-zöldséges fasírtok


Krisztiék hozták ezeket a helyes kis fasírt falatkákat. Igazi "party-étel", egy fasírt-egy falat, így kényelmesen fogyasztható akár még állva is. Rakjuk körbe jó sok friss zöldséggel, paradicsommal, paprikával, vagy készítsünk hozzá valamilyen könnyű szószt, és akkor teljes értékű főétel, ki is fogom próbálni én is.
Köszönjük Kriszti ezt a remek ötletet, íme a recept:
Hozzávalók:
1 csésze sárga lenmag,
2 db paradicsom,
1 csokor petrezselyem
1/2 fej lilahagyma
8 db fél szárított paradicsom
egy kis bio zöldségfűszer

A lenmagot megdaráltam. Tettem hozzá vizet és az alábbi keveréket:
A paradicsomot, aszalt paradicsomot, a petrezselymet, a bio zöldségfűszert és egy fél lila hagymát összeturmixoltam, ezt is a keverékhez tettem.
Ízlés szerint sóztam, lehet még utólag fűszerezni, nekem elég volt a petrezselyem íze.
Kicsi gombócokat formáltam, és 4 órát aszaltam.


Ugye senkinek nem jut eszébe, hogy ez bonyolult lenne? A képen látszanak is az összetevők: a paradicsom, a lilahagyma, a zöld petrezselyem. Nem volt teljesen megaszalva, így a külseje száraz volt, belül viszont finom puha!

3 megjegyzés:

Nagy Szaffina írta...

Ez is nagyon finom volt! Érdemes elkészíteni!Ha ezt megcsinálom én is akkor azt hiszem rá fogok szokni, egyik kedvencem lesz!

Névtelen írta...

Ezt el fogom készíteni! Sárga lenmag ugyan nincs hozzá itthon, csak barna, de megpróbálom azzal::)

Gitta írta...

Patrícia, barna lenmaggal is nagyon jó lesz!