2010. szeptember 22., szerda

Töltött almák


Az egyik kedvencemet hozta Zsófi, töltött alma!
Ebből bármennyit meg tudnék enni, mert könnyű, gyümölcsös, egészséges! Vendégváró falatkáknak remek, és teret ad a fantáziának, mert bármilyen almás, répás, datolyás, fügés, mazsolás, stb töltelék belefér. Minél egyszerűbb, annál finomabb, vagyis 3-4 féle hozzávalónál ne legyen több benne.
Lássuk a receptet:

Hozzávalók:
- 2 alma lereszelve + 6 alma félbevágva és kimagozva
- 1 répa lereszelve
- citromlé, mazsola, áztatott dió feldarabolva
- mentalevél a díszítéshez

Az almát és a répát lereszeltem, majd citromlével, mazsolával és feldarabolt dióval összekeverem, majd a félbevágott almákat megtöltöm vele. Friss mentalevelekkel lehet díszíteni.

Nincsenek megjegyzések: