Szeretném megismertetni az olvasókkal az élő ételek csodálatos világát. Változatos, szemet gyönyörködtető, és ínycsiklandozóan finom ételek csak növényekből, sütés, főzés nélkül!
2010. szeptember 21., kedd
Őszibarack torta
Éva és Tibor hozta ezt a gyönyörű tortát a potluck-ra. Büszkék lehettek magukra, mert nem csak szép, de nagyon finom is volt: nem túl édes, finom természetes töltelék, friss gyümölcsökkel... Tiborék a Vegetáriánus Fesztiválon találkoztak először a nyers étkezéssel (és velem), és azóta lelkes hívei az élő falatoknak.
Fogadjátok szeretettel a receptet:
Hozzávalók:
az alaphoz:
20 dkg zabpehely
10 dkg őrölt mandula
10 dkg őrölt török mogyoró,
szárított papaya és mazsola
1-2 kávéskanál méz
Kevés víz az összeállításhoz.
a krémhez:
2 db érett banán
1 mokkáskanál fahéj
3 kávéskanál útifűmaghéj megáztatva ugyanannyi vízben
a tetejére:
Őszibarackot felszeletelünk és körbe kidíszítjük. Kiegészíthetjük más gyümölccsel, és szeletelt mandulával.
Elkészítés:
Az alap hozzávalóit összegyúrjuk, és 26 cm-es tortaforma aljára rátesszük. Erre a krémet rátesszük az alapra, amit úgy készítünk, hogy a banánt összeturmixoljuk, majd hozzáöntjük az útifű maghéjat és fahéjat, ezt is összekeverjük. Betesszük a hűtőbe, és ha egy kicsit megszilárdult rátesszük a gyümölcsöket és szépen kidíszítjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése