2010. szeptember 21., kedd

Őszibarack torta


Éva és Tibor hozta ezt a gyönyörű tortát a potluck-ra. Büszkék lehettek magukra, mert nem csak szép, de nagyon finom is volt: nem túl édes, finom természetes töltelék, friss gyümölcsökkel... Tiborék a Vegetáriánus Fesztiválon találkoztak először a nyers étkezéssel (és velem), és azóta lelkes hívei az élő falatoknak.
Fogadjátok szeretettel a receptet:

Hozzávalók:
az alaphoz:
20 dkg zabpehely
10 dkg őrölt mandula
10 dkg őrölt török mogyoró,
szárított papaya és mazsola
1-2 kávéskanál méz
Kevés víz az összeállításhoz.

a krémhez:
2 db érett banán
1 mokkáskanál fahéj
3 kávéskanál útifűmaghéj megáztatva ugyanannyi vízben

a tetejére:
Őszibarackot felszeletelünk és körbe kidíszítjük. Kiegészíthetjük más gyümölccsel, és szeletelt mandulával.


Elkészítés:
Az alap hozzávalóit összegyúrjuk, és 26 cm-es tortaforma aljára rátesszük. Erre a krémet rátesszük az alapra, amit úgy készítünk, hogy a banánt összeturmixoljuk, majd hozzáöntjük az útifű maghéjat és fahéjat, ezt is összekeverjük. Betesszük a hűtőbe, és ha egy kicsit megszilárdult rátesszük a gyümölcsöket és szépen kidíszítjük.



Nincsenek megjegyzések: