Szeretném megismertetni az olvasókkal az élő ételek csodálatos világát. Változatos, szemet gyönyörködtető, és ínycsiklandozóan finom ételek csak növényekből, sütés, főzés nélkül!
2010. május 10., hétfő
Mediterrán spárga saláta
Zöld és fehér, friss és ropogós, ez a spárga. Most itt a szezonja, nehogy megfőzzétek! Összeturmixolva finom leves, de mégis akkor a legfinomabb, ha egy salátában rá lehet harapni, és lehet érezni a lédús zöldség erejét.
Ez egy egyszerű recept. A bazsalikom, paradicsom és a citrom jó hármas, és remekül illik a spárga kicsit semleges ízéhez.
Hozzávalók 1-2 személyre:
10-15 szál spárga (fehér és zöld vegyesen)
1 paradicsom
½ kígyóuborka
¼ citrom
pár levél friss bazsalikom
3-4 szem fekete olajbogyó
1 kanál oliva olaj
A spárgát megtisztítjuk, az uborkát kis szeletekre vágjuk. A citromot karikázzuk, és a cikkekből kivágjuk a húsát. A zöld fűszereket felvágjuk és összekeverjük a zöldségekkel. Meglocsoljuk olajjal és kész.
(aszalt paradicsomot is el tudok bele képzelni, próbáljátok ki azzal is)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Szó szerint össtefutott a nyál a számban. Na, mék a bótba...
Megjegyzés küldése