2010. május 11., kedd

Böjti napló I.

Társas böjt, tavaszi, méregtelenítő, frissítő zöld és más színű levekkel, tisztított és ásványvízzel. Ketten, (mint később kiderült hárman) így könnyebb.

1. nap
búzafű lé, Steinberger búzafű koktél, ásványvíz
Kicsit éhes vagyok, kicsit fáj a fejem, kicsit fáradt vagyok és kedvetlen. Tompák az érzékszerveim, kicsit merevek az izmaim, lassan megy az idő.
Délben problémázott a gyomrom, hogy éhes, de meggyőztem, hogy ma csak inni kap. Ebben is maradtunk, lassan meg is nyugodott, főleg azért, mert a kedvenc búzafű-koktélomat ittam folyamatosan, egész nap.

Délután fizikailag még tompább lettem, mentálisan viszont nem. Jó ezt a böjtöt nem egyedül csinálni, és mivel tudom, hogy Ő is hasonlókat élhet át, meg is nyugszom. És ha azt nézem, hogy Neki sokkal nagyobb szüksége van a méregtelenítésre, mint nekem, akkor még jobban érzem magam.
Hatással vagyok a környezetemre, nem beszélek rá senkit semmire, valahogy mégis változnak körülöttem. Hagyományos, magyar étrenden él, kávé+cigaretta egy kis felsővezetői stresszel körítve, 15 kg súlyfelesleggel, magas vérnyomással. Egy évvel ezelőtt még ő sem gondolta volna, hogy ilyen "kalandban" lesz része. Önként vállalta! Látja, hogy kell valamit tenni, a saját érdeke, hogy egészséges legyen. Ez az első lépés, remélem majd szépen jön a többi is.

Este tornáztam, 400 a stepper-en, 500 hasprés és 20 fekvőtámasz. Ettől viszont teljesen visszatért az erőm és az életkedvem. Hát ez az! Mozogni kell!

2. nap
Felébredtem már az óracsörgés előtt, frissen, energikusan indult a reggel.
Nem vagyok éhes! (Remélem Ő sem)

Búzafűlével indult a nap, megittam 1 decit! Én nem érzek semmiféle különös dolgot a búzafű levével kapcsolatban. Sem undor, sem émelygés. Szeretem. Kézi présem van, így megdolgoztam minden cseppért, még jobban is értékeltem.

Elkészítettem a napi zöldséglét: paradicsom, cékla, sárgarépa, zeller, alma, pici sóval. Nem lett valami hű de finom, de bio és friss és tele élettel. Délutánra már biztosan ízleni fog.

Szokásosan telik a nap, nem érzek semmit másképp, mint ha ennék is. Úgy látszik a szervezetem hamar átállt a "böjt üzemmódra".

Estére sem éheztem meg, hála a friss zöldség leveknek. Érdekes, hogy megittam kb 3 liter tiszta vizet is, és mégis úgy érzem, hogy szomjas vagyok. További kellemetlenség, ami ezzel jár, hogy be kellene szerezni még egy hólyagot, mert ez az egy kicsinek bizonyul... micsoda dolog egész nap wc-re járni...

Esti sport: a tegnapit megismételtem, jól is esett. Talán egy kicsit több volt a hasprés, mert 400 után elfelejtettem számolni, csak nyomtam, nyomtam...

És friss vagyok, nem álmos, most úgy érzem 10.45.kor, hogy engem ma lecsapni sem lehet.

4 megjegyzés:

Adorján Éva írta...

de jó Gitta!!

Corinna Nitschmann írta...

Hiszen ehhez határozottan kedvet kap az ember, ahogyan így írod...a fogyó Holdat megvártátok?

Mivel présem nincsen, Vitamixem viszont van, a levekhez turmixoljam agyon a hozzávalókat és szűrjem le? Esetleg hígítsam vízzel is?

A nyers spárgát megimádtam úgy ropogósan. Mivel a mungóbab csírát még a kiskölkeim is szívesen ropogtatják, ezt is az orruk alá fogom dugni valami mártogatóval.

Spárgaleveshez kérnék még valami fűszerezési tanácsot ill. mit dobjak mellé a turmixba. Az a múltkori, aminek a jó része a komposzton végezte őrölt paprikás volt ... ez a kombináció már előre gyanús volt :-)

Norka írta...

Hajrá!
Jó dolog az újjászületés. A terészet is rengeteg energiát ad most:)

Gitta írta...

Corinna, a spárga íze elég semleges, ízesítheted bármivel. Amit így elsőre javaslok, az egy egyszerű, só, bors, pici citromlé, pici édesítőszer, mondjuk egy fél banán formájában, és esetleg valami hagymaféle, újhagyma, vagy saláta hagyma...
A spárga mellé tegyél a turmixgépbe még valami mást is, cukkínit, sárgarépát...