![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgEVi1Uyj4FsL07tLxBtIy2gjHkPJWIHyOK5U-fXeVK3-E2T7hzqlb_DiKlSP1hRkYww8COVY-eyJv0tFJ6uYIhPai-C1tA13f0woMJiJcJ-hwzkyRpAVTyvNRmEwpZMRABphJKqgmvJFkn/s320/brokkoli.jpg)
Mostanában, mondjuk minden másnap ezt eszem, hol brokkolival, hol karfiollal. Cukkínivel, vagy karalábéval, sárgarépával vagy újhagymával. Variálom a zöldségeket, és variálom a magszószt. Hol kesudió az alap, hogy normál dió vagy tökmag, vagy vegyesen. Nem lehet megúnni.
És így nézett ki már a potluck-on, kesudiós-diós magszósszal:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj0YOXW9G1WD-e4wubCBTaKS6yzZ9DjhD9cZlC-Ww66aCf7eQ10zE7ByRUaCrydLhnwZQYMpNL_MFroDp0x6BgyclcxLx5i_caUhlHl1Qili6o61eSsgq8A95MiphrjsHZBcl8AmbioxoXY/s320/brokkoli.jpg)
Zöldségek:
1/2 brokkoli
1 piros kaliforniai paprika
1 fehér hagyma
(de lehet karfiol, karalábé, cukkíni, káposzta, sárgarépa, zeller, újhagyma, stb...)
1 kanál szójaszósz, pár csepp olaj
Szósz:
1 csésze kesudió és magyar dió keveréke (vagy bármilyen olajos mag, amit szeretsz)
1 csésze tiszta víz
1/2 sárgarépa (ha kihagyod, akkor egy pici édesítőszert tegyél bele)
1 kanál citromlé
fűszerek: só, paprika, bors, fokhagyma, kömény (vagy kész fűszerkeverék)
A potluck-ra készen kapható fűszerkeveréket használtam, az IZ-TÁR márkanevű "sült csirke" elnevezésűt. (nem tartalmaz tartósítót és mesterséges anyagokat...) Volt egy kis ellenérzésem a neve miatt, de annyira jól összeválogatott, és harmonikus ízhatású fűszerkeverék, hogy bátran ajánlom mindenkinek!
A zöldségeket összevágtam, meglocsoltam egy kanál szójaszósszal, és egy kevés oliva olajjal, kézzel jól beledolgoztam. A szószhoz valókat turmixgépben simára kevertem, majd ráöntöttem a szószt a zöldségekre. Nagyon egyszerű.
Hétköznapra ajánlom: este elkészíted az öntetet, ez a mennyiség 2-3 adag zöldségre elég. Reggel frissen összevágsz 1 adagnyi zöldséget, ráöntöd a szószt, és már mehetsz is vele munkába. Kitűnő ebéd.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése