Ez most a kedvenc. És nem csak most, hanem már hetek óta. Egyszer volt, aztán azóta minden hétvégén van. Mindig más és más zöldségek vannak benne, mondjuk a sárgarépa állandó lakója. Az ötlet Kláritól van, örök hála érte!
Hozzávalók:
Sárgarépa, karfiol, zellerszár, (karalábé, petrezselyem, pasztinák, cukkíni, sütőtök vagy más zöldség...)
babcsíra (vagy lencse, búzacsíra)
Ételízesítő (az enyém bio bógríz, szárított, aprított zöldségkeverék)
1 kanál oliva olaj, só
melegített víz
A zöldségeket egészen apróra vágjuk, vagy nagylyukú reszelőn lereszeljük. Beszórjuk az ételízesítővel, pici sóval, olajjal, kézzel jól átdolgozzuk. Pár órát hagyni kell állni a hűtőszekrényben.
Tálaláskor melegítünk tiszta vizet, felöntjük, és már ehetjük is!
(Anti még egy picit visszamelegítette, mert ő forrón szereti, és tett bele erős paprikát is... de azt mondja, hogy finomabb, mint a főtt zöldségleves a szétfőtt zöldségekkel!)
Vékonyra vágott hagymakarikákkal, apróra vágott petrezselyemmel, vagy csírákkal díszítettem. Legutóbb szórtam a tetejére szárított hajdinát, nem rontotta el.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése