2009. január 26., hétfő

Potluck volt szombaton!

Negyedik alakalommal jöttünk össze találkozni nyersevők és érdeklődők. Számomra nagy öröm volt látni a sok csillogó szempárt, hallgatni a beszámolókat a nyerskonyha tapasztalatokról, és az, hogy ilyen sokakat érdekel ez a téma.
Az asztalokra csodás ételek kerültek, egyelőre csak néhány fotót teszek fel, de jönnek majd a receptek is.
Remélem mindenki jól érezte magát, mert én igen! :)

Ez a falafel dióból, mandulából, szezámmagból készült, szenzációs ízesítéssel. A receptjét itt találod.


Ő egy saláta, uborkával, mazsolával, csodás fűszerekkel.


Cékla saláta három is volt, de hát most van itt az ideje, most kell enni. És így legalább láthatta mindenki, hogy céklából milyen sokféle saláta készíthető.


Marinált zöldségek: élénk színek, csodálatos illat, és remek íz! Nálam ő is díjnyertes volt!

Az egyetlen torta recept gyümölcslapokból készült, a tölteléke alma, dió, és hogy az építmény stabil legyen, banán karikákkal van körben megtámasztva. Nem csak szép, de nagyon finom is volt. A díszítésen látszott, hogy nagy gonddal és szeretettel készítették.



Egy fantasztikus alkotást muszáj még kiemelnem. Lilakáposztából kis hogyismondjam, nem kosárkák, hanem kis sátrak, gusztusosan meg voltak töltve fincsi krémmel, csírázott csicseriborsóval, zöld levéllel, szépen tálra rakva, kicsik elől, nagyok hátul... el voltam ájulva tőle. Csak hát a technika ördöge, vagy "Gitta meg kellene már tanulnod fényképezni!!!", mindegy mit mondunk, a fénykép nem sikerült valami jól. Nem, ez enyhe. Rosszul sikerült. Nézd ezt el nekem, kedves olvasóm, és fogadd szeretettel ezt az ötletet és a megvalósítást.




Még több képet láthatsz itt (bár ezek sem lettek túl jók)

2 megjegyzés:

SzErika írta...

Már nagyon vártam a beszámolót, ha már nem tudtam ott lenni. Szerintem nagyon jók a fotók, így is nyálcsorgató ::))Igazi remekművek születtek. Úgy látom, néhányan már mesterfokon művelik a nyers étel készítést.

Gitta írta...

Mesterfokon, igen. Szerintem egy ilyen alkalom igazi sikerélmény azoknak, akik nagy gonddal és szeretettel készítik el ezeket a csodákat. És nagyon jó alkalom azoknak, akik még csak most ismerkednek, és most szívják magukba az ismereteket.