2009. január 10., szombat

Mentás káposzta saláta


Káposzta saláta, teljesen hétköznapi étel. Hogyan lehet mégis különlegessé tenni? Egy kis mentalevéllel, sárgarépával. És a tálalással.

Hozzávalók:
fél fej fejes káposzta
1 közepes sárgarépa (nekem kicsit nagyobb lett, látszik is a képen)
1/2 fej lilahagyma
1/2 citrom leve
1 kanál oliva olaj
csipet só
1 kanál agavé szirup (vagy méz)
kis csokor menta levél apróra vágva

A káposztát, répát lereszeljük, vagy robotgéppel összeaprítjuk. Elkeverjük a többi hozzávalóval, és már készen is van.

Egyszerűen ki lehetne kanalazni a tálból,

vagy hajdina kenyérel, salátával csinos szendvicset lehet készíteni belőle:


Apának vacsorára saláta levelekre raktam, egy kis narancsos szezámszósz, hajdina kenyér csíkokra vágva, és kész.

7 megjegyzés:

Ungvári Szilvia írta...

Csodás képek!
A szendvics nagyon jó ötlet!

Unknown írta...

Kaposzta salata Saci klubja ota nalam is a kedvencek kozott van. Sot! Mult heten egy baratnom ajult el teljesen, amikor nalam vacsizott, ma pedig egy kollegam dicserte :-) Én rukkolat tettem bele, azzal is nagyon finom... De a menta jo otlet, azzal is ki fogom probalni! :-)
(salata-ontet otleteket meg nagyon szivesen vennek, ha van valakinek par jo!)

Gitta írta...

Szia Dóri!
Igen, Sacinál ettem először ilyen káposzta salátát, hála neki érte.
Saláta öntetet keresek, felteszek!

Gitta írta...

Szia Szilvi!
Azért is szeretem az élő ételeket, mert csodásak, ahogy kinéznek. Élénk színek, friss illatok.
puszi Gitta

Ildi írta...

Gitta, a narancsos szezàmszósz receptje érdekel, igy a neve alapjàn szerintem telitalàlat lehet. Megosztanàd velünk?

Gitta írta...

Ildi, hamarosan felteszem, addig is:
1 narancs leve+ 1/2 citrom leve
1 pohár őrölt szezámmag
1-2 kanál fehér miso
1 kicsi csípős szárított paprika, vagy chili por izlés szerint
1 kanál szójaszósz (elhagyható)
pici méz vagy stévia
1-2 gerezd fokhagyma

ez az egyik kedvencem, egyszerre édes, sós, savanykás, csípős, ez egy sokféleképpen használható szósz, akár mártogatósnak, akár öntetnek remek!

Ildi írta...

Köszönöm, ez tényleg biztos valami csoda lehet! Jol sejtettem, hogy rà kell kérdezni. Te, az a fehér miso az mi? Én a hagyomànyos hatcho miso-t ismerem, az izlik is. Ez miböl készül?