Hányan lehetünk?
Hányan olvassák ezt a blogot, akik szintén hasonló módon gondolkoznak, mint én vagy mi, és fontosnak tartják, hogy az, amit megesznek, az egészséges legyen?
Ezt nehéz megbecsülni, vannak bejegyzések, finom receptek, amire egyetlen hozzászólás sem érkezik.
Időnként viszont kapok leveleket, amiben leírjátok a tapasztalatotokat, kapok recepteket is fényképpel együtt. Ilyenkor nagyon örülök! Nem vagyok egyedül, és másnak is sikerül a nyers torta, édesség, zöld turmix, stb.
Szívesen osztom meg másokkal ezeket a recepteket, mert talán így még nagyobb kedvetek lesz kipróbálni ezeket a finomságokat.
Most Erika receptjét írom le, mert ötletes, szép, és bár még nem volt időm kipróbálni, de a hozzávalók alapján nagyon ígéretesnek tűnik. Az elkészítése is egyszerű!
Alapja:
2 csésze dió,
2 csésze datolya, ( természetesen beáztatva),
kakóval ízesítve
A krémje :
most szeder volt, ( de idény szerint lehet más gyümölcs is,
avokádóval,
psyllium husk-al,
kókuszreszelékkel,
kevés mézzel készült,
A teteje :
kesudiós agavé krém,
Legvégül a díszítés a benne lévő anyagok bármelyikével.
Jó állagú, szeletelhető volt.
És ,...egy nagyon kevés himalaya sót is szoktam tenni az édességekbe, mert szerintem kiemeli az édes ízeket.
7 megjegyzés:
Drága Gitta, ha magamból indulok ki, szerintem az emberek elsősorban kényelemből nem írnak ide, mert valamilyen módon regisztrálni kell hozzá. De azt elmondhatom, hogy habár nem vagyok nyersevő, mégis minden egyes alkalommal fokozott kíváncsisággal jövök a blogodra, nagyon tiszteletre méltónak és inspirálónak tartom az írásaidat. Külön tetszik a pozitív, "erőszakmentes" hozzáállásod, mind az ételekhez, mind az emberekhez fűződő viszonyodban! A házhozszállításhoz és a könyvedhez is sok sikert kívánok!
Én rendszeresen olvasom a blogodat :)
Nem vagy egyedül...
Kinézetre finom dolgok ezek, pláne a "sütik" :)))
Vagy ez a mai torta :) Jól néz ki...
Sajnos, még nem sikerült elég erőt gyűjtenem, hogy legyen időm és kedvem nyers ételeket enni...
Fáradt vagyok...
Majd, ha "nyersevő" leszek, akkor nem leszek az...
Tudom, mert régebben csináltam már 2 hetes böjtöt, és azután leginkább zöldségeket ettem. És jó volt...
Csak hát, a dobostorta, az dobostorta...
Emlékszem, a 2 hét vízivás után, epret ettem...
Olyan finom epret még életemben nem ettem! Biztos vagyok abban, hogy nem az eper volt olyan "mennyei", hanem végre megéreztem az eper igazi ízét...
Szóval ne hagyd abba! Ne is gondolj ilyenre! Folytasd! :)
Remélem, hamarosan én is a nyersevők közé tartozok majd...
Légy boldogh és vidám!
Köszönöm!
mammuth, köszönöm neked is! Gyere el egyszer egy találkozóra, hogy ne csak nézd, hanem meg is kóstold ezeket a szépségeket.
Én tele vagyok energiával, és hittel, hogy ezt az érzést át tudom adni másoknak is.
Ne add fel, és ha lassan is, de indulj el az úton!
Nem, nem gondoltam arra, hogy abbahagyom, csak néha itt olyan csend van, hogy tényleg egyedül érzem magam...
Az biztos, hogy a regisztráció miatt, sokan inkább nem írnak...
Potluck-ra már egyszer majdnem elmentem... Csak oda illik is vinni valamit :)
Én eddig csak sütöttem, a "kötőanyag" a meleg volt, nem a psyllium husk.
Ma elköltözök, és talán majd az új helyen több időm lesz.
Megpróbálok majd "kizöldülni" :)
"Nem, nem gondoltam arra, hogy abbahagyom, csak néha itt olyan csend van, hogy tényleg egyedül érzem magam..."
Helyes! Ne is add fel :)
Nah, majd többször írok, hogy ne érezd magad egyedül :)
Légy boldogh és vidám!
:)
Gyere csak el. Az ilyen találkozókon legtöbbször az egyszerű ételek, saláták hiányoznak, mert mindenki igyekszik "csodát", vagy valami különlegességet hozni.
És maradj itt, örömmel veszem, ha írsz néha. Boldogh leszek és vidám!
Én is rendszeres olvasód vagyok :) (via Google Reader)
Megjegyzés küldése