![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhpaHubC9SLib1PMBleRDREbu6ntO1XZ9IoezfnOG4qQuUWgOi-LWgt0-AgFq7DjjZA4cUSFut8tmM8xtjbD6X46wj9BXQqRplPW-FQ30Xoq1rBCuxnCvBo6bdKxJ2mJBhnscQl2xoyA6C_/s320/r%C3%A9patorta2.jpg)
Ezt a tortát vittem Éviékhez a potluck-ra.
Azóta elkészítettem még egyszer a családnak, ennek a tortának a tetejére is került egy narancs-karika, ezt látjátok a harmadik képen. A többi a potluck-on készült. Szerencsés válogatása az alapanyagoknak, mert ez a torta az év bármely napján elkészíthető. Semmi idény zöldség vagy gyümölcs nincs benne, mert a banán, alma, narancs, sárgarépa egész évben elérhető.
Narancsos sárgarépa torta egy 18 cm-es kicsi tortaformához
Alap:
1 csésze beáztatott, majd megszárított dió
1/2 csésze megmosott és megszárított mazsola
csipet só
1 evőkanál méz
+ 1 kanál psyllium husk
Töltelék:
2 banán
2 alma
1 nagyobb sárgarépa4-5 szem datolya
1 narancs kifacsart leve
2 kanál citromlé
1 csipet reszelt citromhéj
1 kávéskanál fahéj
1 evőkanál psyllium husk
Kesuhab:
1 csésze kesudió
1/2 narancs felkockázott húsa
1/2 citrom leve
1 kanál méz (vagy más édesítő, amit szeretsz)
1/2 csésze víz (vagy amennyit felvesz)1 csipet vanília por
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-bwo7R_K9yTEYKBsfVFC9MkE-a2fPilvW21k5igPdPuFJPcCmAYEOK5Iq0iBZ5zWSgG0EVzAxlo1lAWM1bfA57GqpRw3ek8F9r-32_N9SdAmZjJe1M-LCa1MFn1qEQAVbLdgxiaQdteh4/s320/r%C3%A9patorta800.jpg)
A töltelékhez a banánt villával összenyomkodjuk, az almát nagylyukú, a répát kislyukú reszelőn lereszeljük. A datolyát apró darabokra vágjuk, majd meglocsoljuk a narancs és a citromlével. Megszórjuk a fahéjjal, reszelt citromhéjjal. Az egészet jól összekeverjük, majd szűrőbe téve legalább fél órán át hagyjuk kicsöpögni a levét. (amit aztán jól megiszunk)
Én nem édesítettem semmivel pluszban. A banán és a datolya elég édes, az alma és a répa is. Ráadásul a torta alapja és a kesuhab is tartalmaz mézet, így a töltelék megmaradt természetes ízében. Kóstold meg, és ha úgy gondolod, akkor ízlés szerint édesítsd meg!Ha már jól egybeáll a masszánk, beletehetjük a psyllium husk-ot, majd az egészet rásimítjuk a torta alapjára.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgfnSvjE7R3BLaUls0kOrT7PHf36iTszRdsvBGwqLm4PbGf6_RAgekKcgzfgQvab4_8Uoy3VbsdoT7ND3Gl1KzJNKJxxhqsMyPOS8o1pOrl2ksDw2j8nj20FfY8iX4fmncfXTBjoeTmVJPb/s320/r%C3%A9patorta800.jpg)
A kesuhabhoz mindent turmixgépbe pakolunk és simára turmixoljuk, majd a tortára öntjük.
Nem árt neki egy kis pihenés a hűtőszekrényben. A tetejét szépen kidíszítjük répakarikákkal, menta levelekkel, narancskarikával.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj6h0J_zYDpBQRfBIHGHT6YMzFE4CuAKw27vJFhQ-I0HxbM-FwtXjKEOtwi-lQknJ1UhLZaMkNXB65iQ8V2uIGxr1uZbC2LxuX7TKNEhMMFVGduC_mv9z7SXj4H4pFl1muppxmSrFtovJx8/s320/r%C3%A9patorta2800.jpg)
2 megjegyzés:
Hu de guszta!!!
Azt hiszem, hétvégén ezt fogom megcsinálni. Nagyon szép!
Megjegyzés küldése