Jó volt újra látni Edinát, gyönyörű kisfiával (és kedves férjével) a potluck-on. Szerintem rajta nagyon látszik a nyers étrend, a haján, a bőrén, a tekintetén...
Nagyon finom mákos finomságot hoztak, amíg itt a meggy-szezon, én is biztosan ki fogom próbálni.
A mennyiségeket mindenki ízlése szerint határozza meg, most csak hozzávalók jönnek:
mák
hajdina csíra
meggy
méz
A mákot beáztatjuk, majd megszárítjuk. A hajdinát kicsíráztatjuk, és azt is megszárítjuk. (a mákot és a hajdinát is előre elő lehet készíteni, szárítás után sokáig elállnak) A hajdinát és a mákot is ledaráljuk. A meggyet magozás után jól le kell csöpögtetni, hogy ne legyen túl lágy a massza. Minden hozzávalót jól össze kell keverni, és egy kellemesen formázható állagúvá kell gyömöszölni. A gombócok tetejére most ribizli került, de díszítheted bármivel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése