Lassan vége az eperszezonnak, de ezt a kis tortaféleséget nem akartam kihagyni. Régóta készítek kis tortaformákban alapokat, hűtőszekrényben sokáig elállnak, és amikor szükség van rájuk, csak előveszem, rápakolok mindenféle finomságot, és már lehet is enni!
Természetesen volt sikere itthon is, és az ismerősök körében is. Mindenkinek ajánlom...
Hozzávalók:
az alaphoz: 1 csésze beáztatott dió1 csésze datolya kimagozva, felvágva
csipet fahéj
csipet só
az öntethez:
1 csésze kesudió
1/2 csésze víz1/2 citrom leve
1 kanál méz (vagy agavé szirup, vagy más édesítő, amit használsz)
1 csipet vanília por (vagy aki a vanília rudat használja, akkor abból egy kis darabka)
és az eper...
Az alaphoz a hozzávalókat aprítógépben addig keverjük, amíg össze nem áll egy tésztaszerű masszává. Ezt belenyomkodjuk kicsi tortaformákba, és aszalógépben jól kiszárítjuk. Ha nem használjuk fel azonnal, hűtőszekrényben sokáig eláll.
Ezen a képen többféle alap is látható, kicsi is, nagyobb is, finomabb szemcsés, és durvább, darabos állagú is. És egy elkészített mini torta is eperrel.
A kesuszószhoz nem kell más, mint a hozzávalókat betenni a turmixgépbe és simára turmixolni. Ezzel 1 cm magasságban megtöltöd az alapokat, majd szépen rászeleteled az eperszemeket. Menta levelekkel lehet díszíteni.
A vanília és az eper nagyon régi kedvenceim együtt. A menta pedig egy új, harmadik összetevő, ami remekül harmonizál az első kettővel!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése