Szeretném megismertetni az olvasókkal az élő ételek csodálatos világát. Változatos, szemet gyönyörködtető, és ínycsiklandozóan finom ételek csak növényekből, sütés, főzés nélkül!
2010. június 30., szerda
Töltött paradicsom
A paradicsomot többféleképpen lehet megtölteni, vannak nehezebb, olajos magokból álló töltelékek, ezek nagyon finomak, csak keveset lehet belőlük enni. (majd teszek fel ilyet is)
Most az én kedvencem következik: a petrezselymes-fokhagymás-avokádós töltelékkel töltött paradicsom. Még egy nagyon régi potluck-ra hozta Éva, az amerikai lány, akitől nagyon sokat tanultam, (hála neki érte). Megnézhetitek a weboldalát - ITT -, sok információt és receptet is találsz nála! Most pedig én vittem Éviékhez, remélem ízlett mindenkinek!
Hozzávalók:
10 szem szép formás, lehetőleg kisebb paradicsom
1/2 avokádó
2 kanál fenyőmag
1 csokor petrezselyem
3-4 gerezd fokhagyma
só
fél citrom leve
A paradicsomok tetejét éles késsel levágjuk, belsejüket kikaparjuk. A paradicsom belsejéhez hozzákeverjük az avokádó felkockázott húsát, a fenyőmagot, a szétnyomott fokhagymát és a nagyon apróra vágott petrezselymet. Megsózzuk, jól átforgatjuk, majd meglocsoljuk a citromlével.
Beletöltjük a paradicsomokba, majd visszahelyezzük a paradicsomok kalapját. Remek vendégváró étel, de a családnak is kellemes meglepetés, amikor meglátják a helyes kis paradicsomokat az asztalon!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése