2010. június 2., szerda

Fahéjas, kókuszos alma és saláta tekercs

Ezt a két egyszerű ételt két fiatalember hozta a potluckra Péter és Adorján. Mindkét recept fantasztikusan finom, ugyanakkor egyszerűen elkészíthető. Az almához csak egy kés kell, a salátához pedig egy turmixgép.
Ezeket meg lehet próbálni akár első nyers ételként is elkészíteni, biztos lesz a siker.

Fahéjas, kókuszos alma

Hozzávalók:
Alma,
kókuszreszelék,
fahéj
Elkészítés: Az almát felszeleteljük. A kókuszreszeléket és a fahéjat összekeverjük egy tálban. A felszeletelt almát beleforgatjuk a kókusz és fahéj keverékébe.

Könnyű vendégváró falatoknak ajánlom, ahogy a találkozó elején mi is ettük.


Diókrémmel töltött saláta:

A diót áztassuk be egy éjszakára legalább. Mossuk le alaposan, majd tegyük a turmixba. Ízesítsük sóval, borssal, fokhagymával egy kevés sárgarépával. Kevés vizet is tehetünk hozzá. Turmixoljuk össze jó alaposan, majd a krémet csomagoljuk a salátába. És kész is.

Nincsenek megjegyzések: