2010. április 11., vasárnap

Zelleres narancslé

Elég merész párosítás...


Immár ötödik napja én is léböjtöt tartok... bár nem annak indult. Ezen a héten szünetelt a nyers étel házhoz szállítás. A hétfőt még kibírtam valahogy. De kedden sehogyan sem állt össze a napi menü. Reggel ittam egy jó kis gyümölcslét, délben zöldséglét... őszintén, nem is kívántam mást. Gondoltam, ez a nap már csak ilyen lesz, úgysem árt tisztulni az ünnepek után. A helyzet az volt, hogy másnap is jobban esett egy sárgarépalé, mint bármi más, és ez így ment egész héten. Valahol azt olvastam, hogy csak páratlan napú böjtöt érdemes tartani, vagyis a 4. nap után sem álltam le. Most, az ötödik napon úgy érzem, hogy bármeddig tudnám csinálni. Tele vagyok energiával!

Rengeteg nyers zöldséglét ittam, reggel elkészítettem, üvegekbe töltöttem, és vittem magammal munkába, megbeszélésekre. Néztek is nagyot... mi ez?

Ez a zelleres, narancsos lé volt a legütősebb, már az illata is felhívta magára a figyelmet. A színe meg egyenesen hivalkodott...

Hozzávalók:
1 egész csomag zellerszár (vagyis nem csak egy szál, hanem az egész)
2 db narancs

A gyümölcscentrifugán lenyomjuk egymás után. Ebből a mennyiségből kb. 5-6 dl üdítő, frissítő lé lesz. Ez volt a csütörtöki ebédem!

2 megjegyzés:

Adorján Éva írta...

:) én is éppen ma tettem fel ugyanezt a blogra.. (igaz, én a levelét használtam meg egy kis mángoldot is) tényleg nagyon jóóó

Gitta írta...

Szia Évi, igen, én is láttam! Pedig nem is beszéltünk össze!