Szeretném megismertetni az olvasókkal az élő ételek csodálatos világát. Változatos, szemet gyönyörködtető, és ínycsiklandozóan finom ételek csak növényekből, sütés, főzés nélkül!
2010. április 28., szerda
Töltött saláta
Nem igazán tányérra való ez a recept. Arra való, hogy az ember kézzel összefogja, feltekerje, és egyszerűen betolja a szájába. Éppen annyi olajos mag, zöldség és gyümölcs van benne, hogy jól tudsz vele lakni anélkül, hogy túl nehéz lenne, ugyanakkor befalsz egy fej salátát úgy, hogy észre sem veszed.
A salátákat fel szoktam tekerni, szép szorosan egymás mellé teszem egy dobozban, úgy viszem a munkába. Most a potluck-ra nem tekertem össze, hogy látszódjon a töltelék, olyan szép, színes.
Variálhatod ezt a receptet úgy, hogy más pástétomot vagy más zöldségeket használsz. Lényeg az, hogy a pástétom intenzív fűszerezésű legyen, a zöldségek pedig frissek, ropogósak, lédúsak. (gyökérzöldséget mindig a pástétomba tegyél, ne a zöldségek közé!)
Pástétom:
1 csésze paradió (vagy beáztatott dió)
2 közepes sárgarépa
1/2 lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
pár levél petrezselyem (10-15 levélke, de lehet több)
(tehetsz még bele fehérrépát, pasztinákot, zellert, karalábét, céklát)
csipet só, bors, pirospaprika, őrölt kömény
Zöldségek:
10 szál spárga
1/2 piros kaliforniai paprika
1/2 lilahagyma
1/2 kígyóuborka
1/2 hámozott, magozott alma
(de használhatsz kemény paradicsomot, más színű paprikát, fehér hagymát, cukkínit, zellerszárat, újhagymát)
1 fej saláta
A pástétomhoz valókat konyhai robotgépben finom morzsásra aprítjuk. Ha szereted a csípőset, akkor tegyél bele chilit is!
A zöldségeket tisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk.
Minden egyes saláta levélre rakunk egy kiskanálnyi pástétomot, és 2 kanál zöldséget. Petrezselyemmel (vagy csírákkal) lehet díszíteni.
Ha vendégeknek készíted, hagyd "nyitva", ha magadnak, akkor tekerd össze!
Így néz ki, ha sok saláta levelet teszel egy nagy tálcára.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése