2010. március 2., kedd

Fahéjas alma leves



Mostanában nagyon sok almát eszem, pudingot készítek belőle, vagy megtöltöm dióval, vagy rászelem a salátára, vagy "csak úgy" magában elropogtatom.

Most viszont támadt egy jó ötletem, milyen régen ettem almalevest! És tulajdonképpen a főzött almalevest is hidegen kell enni, nem is lesz nagy változás, ha most hidegen készített almalevest fogok enni hidegen.

Hozzávalók: (2 személyre)
2 alma gyümölcscentrifugán ledarálva, a levét használjuk
2 alma pucolva
1 teáskanál psyllium husk (utifűmag héj), ez el is hagyható
pár szem kesudió
kávéskanál fahéj
1/2 érett banán édesítésnek, vagy ha nincs, akkor pici méz ízlés szerint
pár csepp citromlé ízlés szerint

Ez a leves attól is különleges, hogy nem tettem bele vizet!!! Víz helyett almalével készült, de ha nincs gyümölcscentrifugád, vagy nem akarsz ezzel külön időt tölteni, akkor készítheted vízzel. (de almalével sokkal intenzívebb alma íze lesz)

A hozzávalókat összeturmixoljuk, és már készen is van. Kóstolni kell, mert az alma fajtájától függően utána kell ízesíteni, vagy még mézzel, vagy pici citromlével.

Citromkarikával, mentával, fahéjjal lehet díszíteni.


A maradékot összeturmixoltam hajdina csírával, szeltem még bele almát, banánt, és készen volt a hajdinakása...

2 megjegyzés:

Annipanni írta...

Hmm, de finom lehet! Ezt biztos ki fogom próbálni! :)

KV írta...

Nem ide kapcsolódik, csak már régen szeretném megkérdezni: érdemes együtt aszalni az édességeket a sós dolgokkal? Gondolom a marinált lilahagymát nem érdemes gyümölcspalacsintával együtt aszalni..., de mondjuk egy sós krékert? Mennyire veszik át egymás illatát/ízét?
Köszönöm szépen!