2010. március 21., vasárnap

Meleg kakaó

Nem forró, csak meleg. Hideg téli (de még a hideg tavaszi) estéken (is) jól esik egy pohár meleg ital... nem csak a gyerekeknek, hanem a fáradt szülőknek is :)


Miért kellene lemondani a "forró csoki" ízéről? Itt a nyers vegán változat, a rawmom.com oldalról kaptam levélben az alapötletet, itt-ott egy kicsit eltértem tőle, íme az enyém:

1 adagnyi italhoz:
2 dl meleg (forró) víz
1 teáskanál kakaó vagy karob
méz vagy agavé szirup izlés szerint
1 kanál kókusz tejpor
csipet vanília por
+ 1 kanál kesudió (ettől kicsit tejesebb lett)
A turmixgépben simára kell keverni a hozzávalókat. Nyugodtan használj meleg vizet, akár 50-60 fokos víz is megfelelő (nem a forrásban lévő). A többi anyag hozzáadásával hamar kihűl, és az alatt a néhány perc alatt nem károsítja az enzimeket.

1 megjegyzés:

Annipanni írta...

Hmmm ezt én ma kipróbálom!!! Köszi a receptet!