Szeretném megismertetni az olvasókkal az élő ételek csodálatos világát. Változatos, szemet gyönyörködtető, és ínycsiklandozóan finom ételek csak növényekből, sütés, főzés nélkül!
2010. március 16., kedd
Almás-tormás céklasaláta
Salátát már régen tettem fel, pedig eszem minden nap...
Ez a cékla saláta azért különleges, mert a tormától picit csípős... az almától, citromlétől savanykás, és egy pici méztől pedig pikáns, édeskés. Huhh, nagyon finom!
Az ötlet nem az enyém, a legutóbbi potluck-on Évi anyukája készített valami hasonlót...
Almás-tormás céklasaláta (2 adag)
1 közepes cékla
1 közepes savanykás alma
1 teáskanál frissen reszelt torma
1 teáskanál méz
pár csepp citrom
csipet só
Nagylyukú reszelőn lereszeljük a céklát, almát, összekeverjük, ízesítjük. A tormát apróbbra reszeljük, és a felét belekeverjük, a másik felét a tetejére szórjuk.
Petrezselyemmel vagy snidlinggel díszítjük... így nem csak finom, de mutatós is lesz.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése