2012. április 25., szerda

Egy falat menta

A kertünkben kibújt a menta, egyre nagyobb helyet követelve magának. Annak idején 1 cseréppel ültettem ki, de már úgy kell visszavágni, hogy más fűszernövénynek is legyen helye.


Alig várom már a hétvégét, hogy újra ültethessek, kicsit a kertre is legyen időm végre.
Most viszont kipróbáltam egy régóta vágyott, uborkás-mentás italt, és bizony nem bántam meg! Alig vártam, hogy elkészüljenek a fotók, és már ittam is meg... nagyon frissítő, üdítő élmény volt!


Recept 2-3 pohárhoz:
8-10 menta szár levelekkel együtt
2-3 alma
1 kígyóuborka
1 narancs

A menta leveleket megmossuk, a narancsot meghámozzuk. Minden hozzávalót beleteszünk a lékészítő gépbe (gyümölcscentrifuga vagy présgép, ami van)


A menta azon túl, hogy kellemes az íze, kitűnő szere az epezavarok, felfúvódás, az emésztőrendszer megbetegedéseinek. Gyomor és bélzavarok esetén is ezt ajánlják a népi gyógyászatban. Érdemes kipróbálni egy nehezebb vacsora másnapján, vagy „csak úgy” is.

5 megjegyzés:

Ungvári Szilvia írta...

Nálam a menta, a citromfű és a málna már szinte gyomnövény :-)

Trixi írta...

Szia Gitta!

A fotók gyönyörűek, magukért beszélnek. A menta már nálunk is kibújt, a hozzávalók holnap megismerkednek nálunk a présgéppel :-) Köszönöm a receptet!

Gitta írta...

Sziasztok, köszönöm a hozzászólásokat.
Nem véletlen, hogy éppen ezt a receptet tettem most közzé: hamarosan nyomdában az új könyvem, ami a levekről, turmixokról, levesekről fog szólni. És ez a recept is benne lesz.

Zsuzsanna írta...

Kíváncsian várom az új könyvet! Akik már nem fiatalok és az emésztési panaszaik miatt (is) szeretnének több egészséges nyers zöldséget enni, lé és turmix formában jobban hozzá tudnak szokni :-)

Trixi írta...

Gratulálok az új könyvedhez! :-) A levek, turmixok, levesek nálam teli találat lesz!