2012. április 3., kedd

Kiwipudinggal töltött kosárkák

Még nem késő beszerezni a hozzávalókat és húsvétra elkészíteni ezt a finom nyers édességet.
A tölteléket variálhatod kedvedre, kiwi helyett eperrel vagy más színes gyümölccsel is elkészíthető.


A recept megtalálható a Kifőztük márciusi számában, töltsétek le innen: www.kifoztuk.hu 

Hozzávalók
kb 10 kosárkához:
25 dkg mandula
2 evőkanál méz
2 evőkanál zabpehely
3 evőkanál citromlé
1 csipet só
A mandulát beáztatjuk legalább 10 órára, majd lehúzzuk a barna héját. Konyhai robotgépben megőröljük a mandulát a zabpehellyel, majd hozzáadjuk a mézet, sót, citromlét, és annyi vizet, hogy egy jól formázható masszát kapjunk.
Szilikon muffin-formákba nyomkodjuk, és 1 órára betesszük a sütőbe 50 fokra, nyitott ajtónál, hogy ne süljön, hanem száradjon. Kivesszük a formából, és még így is szárítjuk 2-3 órán keresztül. Annyira kell kiszárítani, hogy már megtartsa a formáját, de még ne legyen teljesen kemény.

a kivi pudinghoz:
6 darab kivi
4 darab datolya
Konyhai robotgépben durván összeaprítjuk a kivit a datolyával, amíg egy sűrű pépet nem kapunk.


a kesuszószhoz: 15 dkg kesudió
1 evőkanál méz
1 dl víz
½ citrom leve
csipet vanília por
A kesuszószhoz turmixgéppel mindent simára keverünk.

Összeállítás: A kosárkákat megtöltjük a kivi pudinggal, majd egy-egy kanál kesuszószt kanalazunk a tetejére. Megszórjuk vanília porral.


Nem túl édes édesség, mutatós, kedves. Ha különböző színű gyümölcsökkel töltöd meg, akkor még különlegesebb színfoltja lehet a húsvéti ünnepi asztalnak.

Nincsenek megjegyzések: