Nyers lecsó |
két részből áll, egy selymes szószból és ropogós zöldségekből. Különleges és frissítő vacsora lehet egy forró nyári estén kenyérrel, vagy csak úgy magában.
Hozzávalók
a szószhoz:
40 dkg paradicsom
pár szem aszalt paradicsom (ez elhagyható)
20 dkg paprika
1 fej lilahagyma
só, pirospaprika, chili
darabos részhez:
20 dkg paradicsom
30 dkg paprika (lehet vegyesen kápia paprika, csípős paprika ízlés szerin)
1 kis fej lilahagyma
pár levél petrezselyem
A szószhoz minden alapanyagot simára turmixolunk. Ízesítjük ízlés szerint sóval, pirospaprikával.
A selymes szósz |
A darabos részhez a hozzávalókat kis kockákra vágjuk, és a szószhoz adjuk. Ízlés szerint vághatunk bele cukkínit is. Ha csípős paprikát is teszel bele, igazi ínyencséget kapsz....
Azt majdnem elfelejtettem leírni, hogy a darabos részt beleforgatjuk a selymes szószba, és már készen is van.
A darabos rész |
Azonnal fogyasztható.
1 megjegyzés:
Szió!
Szerintem új elnevezéseket is lehet kitalálni, én a kutyulmányaimat szimplán salátának hívom, és csak a főtt változatra hasonlítóra mondom azt, hogy lecsó :-)
(vagy éppen amit utánoznék)
Megjegyzés küldése