2011. augusztus 10., szerda

Nyers pizza csírákkal

Nagyon sokféle nyers pizza recept létezik, szerintem egyik jobb, mint a másik.
Ez egy nyári pizza, sok paradicsommal, friss zöldségekkel, csírával.


A pizza alapja aszalvány, amit már jóval korábban el lehet készíteni, becsomagolva sokáig eláll. A szósz és a feltét pedig frissen készül, így gyorsan kész a finom, egészséges vacsora!

(a cékla helyett más zöldséget is lehet használni, zeller, cukkíni, stb)

Hozzávalók:
Az alap (3 darabhoz)
20 dkg sárgarépa
10 dkg cékla
5 dkg lilahagyma
15 dkg őrölt lenmag
5 dkg őrölt napraforgó mag
2 kávéskanál só
1,5 dl víz

Az alap

Paradicsom szósz (1 pizza laphoz)
3 db friss paradicsom
2 db aszalt paradicsom
5 levél friss bazsalikom
1 kávéskanál só
1 evőkanál frissen facsart citromlé
1 puha, magozott datolya (ez elhagyható)

Zöldségek: avokádó, paprika, paradicsom, csírák, friss, zöld fűszerek

Az alapra kent pizza szósz


pizza szósz + a kockára vágott zöldségek

A zöldségeket aprítógépben morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük a megőrölt magokkal. Ízesítjük, és annyi vizet teszünk hozzá, hogy egy rugalmas tésztát kapjunk. 3 kerek lapot formázunk, majd 42 C fokon 6 óra alatt aszalógépben kiszárítjuk. A lap széle legyen vastagabb, a belseje vékonyabb. Használhatunk légkeveréses elektromos sütőt is, ebben az esetben állítsuk 50 C fokos hőmérsékletre, és ujjnyira hagyjuk nyitva az ajtaját, hogy a száradáskor felszabaduló pára el tudjon távozni.


A szószhoz a hozzávalókat kevés vízzel összeturmixoljuk. Rásimítjuk a pizza lapra.
Kockára vágott zöldségekkel, csírákkal, zöld fűszerekkel tálaljuk.

A kész pizza


1 megjegyzés:

SzEra írta...

Ki fogom próbálni ezzel az alappal a pizzát, tetszik hogy jó sok zöldség van benne, biztos finom volt.