Ez egy nyári pizza, sok paradicsommal, friss zöldségekkel, csírával.
A pizza alapja aszalvány, amit már jóval korábban el lehet készíteni, becsomagolva sokáig eláll. A szósz és a feltét pedig frissen készül, így gyorsan kész a finom, egészséges vacsora!
(a cékla helyett más zöldséget is lehet használni, zeller, cukkíni, stb)
Hozzávalók:
Az alap (3 darabhoz)
20 dkg sárgarépa
10 dkg cékla
5 dkg lilahagyma
15 dkg őrölt lenmag
5 dkg őrölt napraforgó mag
2 kávéskanál só
1,5 dl víz
Az alap |
Paradicsom szósz (1 pizza laphoz)
3 db friss paradicsom
2 db aszalt paradicsom
5 levél friss bazsalikom
1 kávéskanál só
1 evőkanál frissen facsart citromlé
1 puha, magozott datolya (ez elhagyható)
Zöldségek: avokádó, paprika, paradicsom, csírák, friss, zöld fűszerek
Az alapra kent pizza szósz |
pizza szósz + a kockára vágott zöldségek |
A zöldségeket aprítógépben morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük a megőrölt magokkal. Ízesítjük, és annyi vizet teszünk hozzá, hogy egy rugalmas tésztát kapjunk. 3 kerek lapot formázunk, majd 42 C fokon 6 óra alatt aszalógépben kiszárítjuk. A lap széle legyen vastagabb, a belseje vékonyabb. Használhatunk légkeveréses elektromos sütőt is, ebben az esetben állítsuk 50 C fokos hőmérsékletre, és ujjnyira hagyjuk nyitva az ajtaját, hogy a száradáskor felszabaduló pára el tudjon távozni.
A szószhoz a hozzávalókat kevés vízzel összeturmixoljuk. Rásimítjuk a pizza lapra.
Kockára vágott zöldségekkel, csírákkal, zöld fűszerekkel tálaljuk.
A kész pizza |
1 megjegyzés:
Ki fogom próbálni ezzel az alappal a pizzát, tetszik hogy jó sok zöldség van benne, biztos finom volt.
Megjegyzés küldése