2017. május 28., vasárnap

Mangó lassi

Mangó lassi citromfűvel

A mangó lassi egy indiai frissítő joghurtos ital.  Az eredeti recept szerint a mangó lassi egyszerre sós és édes, ugyanakkor savanykás, így nagy melegben tudja pótolni az ásványi anyagokat. Szerencsére hozzá lehet már jutni érett mangóhoz, így ki lehet próbálni, szerintem érdemes.
Inkább étel, mint ital, jó sűrű, tápláló. Ha inni szeretnéd, több mandulatejjel készítsd.

Hozzávalók 1 adaghoz:
3 dl kókuszjoghurt receptet ITT TALÁLOD
2 dl mandulatej, kókusztej, vagy a kettő keveréke
1 érett mangó
1/2 kávéskanál só
édesítőszer ízlés szerint

Elkészítés: az érett mangót meghámozzuk, húsát levágjuk a magjáról, és a többi hozzávalóval együtt turmixgépbe tesszük, simára turmixoljuk. Kóstoljuk, ha szükséges tegyünk hozzá édesítőszert, növényi szirupot (pl. datolya szirupot)

Ha nincs kókuszjoghurtod, akkor is el tudod készíteni ezt az italt, használj több mandulatejet, és tedd hozzá egy fél citrom kifacsart levét!

mangó lassi 

Nincsenek megjegyzések: