2011. március 30., szerda

Ananász vacsorára

Nem recept következik, hanem egy ötlet, hogyan lehet szépen tálalni sok sok gyümölcsöt! Felbuzdulva Sophia és Szamóca lelkesedésén, én is odafigyelek, hogy több gyümölcsöt, és kevesebb olajos magot egyek. Szerencsére a piacon már egyre több helyen lehet zöldet találni, így megvan a napi betevő "zöld vér" is, de a gyümölcsök a legfontosabbak.


Azt vettem észre, hogy ha megeszek napi 1-2 kg gyümölcsöt, akkor egyáltalán nem kívánom az édességet. Konkrétan ez azt jelenti, hogy nem azon jár az eszem, hogy milyen nyers édességet készítsek vacsorára...


Vettem egy szép ananászt, levágtam az oldalából egy darabot, a belsejét kivágtam, és visszatöltöttem más gyümölcsökkel együtt. Készítettem hozzá egy zöld színű öntetet, de az a fotó már nem lett szalonképes. A zöld szósz ... hát olyan Shrek-kes lett :) . Banán, mángold levél és kevés víz összeturmixolva, egy sűrű zöld turmix.

Természetesen bármilyen gyümölcsöt visszatölthetsz az ananászba... és a szószt sem kell ráönteni, lehet tálkában tálalni a gyümölcs mellé.

5 megjegyzés:

Ditta tortái írta...

Nagyon tetszik !Tényleg gyönyörű így!

Sütis néne írta...

Szia!
Te milyen márkájú gyümölcscentrifugát használsz?(mert olvastam hogy használsz....)mivel jó lenne ha magam tudnám préselni a leveket és ha egyszer már veszek, akkor jó gépet szeretnék( és ha lehet nem 50 000 Ft-sat....;-D )
Köszönöm:-)

Gitta írta...

Nekem ilyen van: http://www.olcsobbat.hu/haztartasi_gepek/gyumolcspresek_es_centrifugak/philips_hr1861/

Philips HR1861
Már sok éve nyúzom, és még bírja a strapát, pedig minden nap megy legalább egyszer! De van, hogy többször is.

Nagy Szaffina írta...

Ötletes az anyanászba töltött gyümölcsök! Én már az igazi epret és ribizlit várom nagyon!

Gitta írta...

Szaffina, azt már én is nagyon várom!