2011. március 20., vasárnap

Narancsos gyömbéres csokikrém

A gyömbér köztudottan melegítő hatású fűszer, ezért ezt a csokikrémet a hidegebb napokra ajánlom. Persze gyömbér nélkül bármikor el lehet készíteni, úgy is nagyon finom. Narancs helyett is használhatunk más gyümölcsöt, például földieperrel, barackkal is ehető.



Hozzávalók: 
2 avokádó
1 banán
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor (lehetőleg bio)
1 narancs
½ narancs kifacsart leve
1 cm-es friss gyömbérdarabka
pár csepp sztívia vagy más
édesítőszer (szerintem elhagyható, ha a banán elég érett)




A megtisztított avokádót, banánt, a gyömbért és a fél narancs kifacsart levét turmixgépben simára keverjük. Ha szükséges, ne vizet, hanem narancslét öntsünk még hozzá. Belekeverjük a kakaóport, és ízlés szerint pár csepp sztíviát vagy más édesítőszert adhatunk hozzá. (Ha érett banánt használunk, az eléggé édesít, de meg kell kóstolni.) A narancsot felvágjuk darabokra, és rétegezve poharakba töltjük. Legalulra narancs jön, erre két kanál csokikrém, majd újra narancsszeletek, és végül ismét csokikrém. A tetejét díszítsük egy-egy narancsszelettel, mentalevelekkel.

1 megjegyzés:

hbogi írta...

Kedves Gitta!
Boginak hívnak, még új vagyok a blogodon is és a nyers ételek világában is :)
Viszont azt kell mondjam, hogy le vagyok nyügözve: épp az imént csináltam meg a csokikrémet (de "csak" narancslekvárral, friss nem volt itthon) és isteni finom lett!! Kenterbe veri az összes bolti pudingot!!
További jó munkát a blogodhoz, szeretettel
B.