2011. február 13., vasárnap

Mogyorós-áfonyás csokiszív

Valentin napra igazi ajándék szeretteinknek!



Hozzávalók: 
10 dkg kakaóvaj
5 dkg kakaópor
2 evőkanál agavé szirup
5 dkg őrölt kesudió
5 dkg apróra vágott aszalt áfonya
8 dkg durvára tört mogyoró
1 kávéskanál vanília por


Elkészítés: - a kakaóvajat apró darabokra törjük, vagy lereszeljük. Gőz fölött, aszalógépben, vagy sütőben felolvasztjuk. Arra figyeljünk oda, hogy ne hevítsük túl a kakaóvajat. A kakaóport beleszitáljuk, és jól elkeverjük. Édesítjük, hozzákeverjük az őrölt kesudiót, az áfonyát és a mogyorót.



Mindig alkalomhoz illő formát válasszunk, most a szív alakúnak van itt az ideje. Beletöltjük a csokimasszát a formákba, és azonnal betesszük a mélyhűtőbe legalább fél órára. Erre azért van szükség, hogy a kakaóvaj hirtelen szilárduljon meg, és ne legyen ideje a többi összetevőtől „elválnia”. Egy óra múlva áttehetjük a csokit a rendes hűtőszekrénybe, vagy tálalhatjuk azonnal.


A receptet megtalálod a Kifőztük magazin II/2. számában.

5 megjegyzés:

duende írta...

Hmmmmmmmmmm! Csúcs! :) Kár hogy a képernyő védi az elcsenéstől... Már üres lenne a képkeret. :))

Gitta írta...

Nincs is már belőle!
Elfogyott...

Vámosi Nóra írta...

Ezek GYÖNYÖRŰŰŰŰEK! Most már mindenképpen veszek kakaóvajat! Ilyen egészséges finomságot én is szeretnék!

ezisén írta...

Ez is nagyon finom lehet, még emlékszem a januárban kóstolt ízére ::)) Nagyon jó ez a kis forma, kár hogy én annak idején nem vettem,

Nagy Szaffina írta...

Ezzel tényleg ellehet csábítani akit csak akarunk!