A savanyú káposztáról mindenki tudja, hogy mennyire egészséges. Tele van C vitaminnal, szabályozza a vércukor szintet, csökkenti a koleszterin szintet. Erősíti a bélflórát: a nyers savanyú káposzta több tejsavbaktériumot tartalmaz, mint a joghurt.
Az igazi házilag savanyított káposzta színe sárgás, míg a vegyszerekkel savanyodásra bírté inkább fehér.
Most kicsit más tollával ékeskedek, mert Erikától kaptam isteni, saját erjesztésű savanyú káposztát. És nem csak káposzta van benne, hanem más kedvencem is, sárgarépa, paprika, brokkoli...
Legtöbbször csak úgy magában esszük, de szendvicsekhez is remek, vagy főételhez savanyúságként. Készítettem már rakott káposztát belőle, a Kifőztük magazin következő (II/3) számában pedig lesz majd nyers székelykáposzta is!
Egyelőre csak egy fotó Erika isteni nyers savanyú káposztájáról, káposztás recept majd később.
A savanyú káposzta készítését megtalálod Erika blogján - ITT -.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése