2008. december 5., péntek

Nyers vegán találkozó

Ismét volt nyersétel találkozó!

El tudjátok képzelni, hogy ezek az ételek mind hőkezelés nélkül készültek? Mind mind nyers, élő étel, tele vitaminokkal, ásványi anyagokkal és enzimekkel. És a tudat, hogy ezek az egészséges ételek nem csak varázslatosan szépek, élénk színekkel szinte hívogatnak, csábítanak, hanem nagyon is ízletesek, finomak. Egy ilyen vacsora után az ember hegyeket képes mozgatni!

Annyira jó volt megint összejönni, beszélgetni, együtt enni. Jó sok fényképet készített a kislányom, fel is tettem belőle a legjobbakat. Szerintem ezek az ételek voltak a legsikeresebbek, legszebbek és legfinomabbak: töltött paprika, töltött paradicsom, és a színes saláta tál.

A töltött paprikában egy nagyon különleges zöld töltelék volt, amelyben zöldborsó, zöldbab, hagyma, árpa miso krém, fűszeres oliva és pirospaprika volt összeturmixolva. A paprikával együtt pedig valami fantasztikus volt az íze.
















A töltött paradicsomban isteni, lédús töltelék volt, amelyben mazsola, avokádó, citrom, piros paprika nagyon apróra vágva, lilahagyma apróra vágva, chillipor, só, bors, és a paradicsom kivájt belseje volt jól összekeverve. Színben jól illettek egymáshoz a paprikával.



A színes saláta tál szintén említésre méltó: sárgarépa, csicsóka, vöröskáposzta, lilahagyma, petrezselyem, só, kendermag olaj. Mindezt aprítógépben apróra vágjuk, tálba tesszük és már készen is van. Nálam a finomság mellett az egyszerűség és a gyorsan elkészíthetőség miatt lett díjnyertes.

Bizony voltak édességek is. Almatorta, ananásztorta, gyümölcstorta, csokigolyók, nyers csoki, gyümölcsnyárs, gyümölcslapok, almaszósz, remélem nem hagytam ki semmit. A receptek ismertetése megér egy külön bejegyzést, így azt majd később. Most elégedj meg kedves Olvasóm egy két fényképpel!


5 megjegyzés:

nagymagdi írta...

Szia Gitta!

A fotókon tényleg magukért beszélnek ezek a finomságok. Honnan lehet megtudni, hogy mikor vannak vega találkozók?

Gitta írta...

Szia Magdi!
És nem csak szépek, de nagyon finomak is voltak!
Több helyen is meg szokott jelenni a meghívó, a www.nyersetel.hu-n, a veg.hu-n, de én minden érdeklődőnek személyesen is küldök levelet. Ha szeretnéd, akkor felveszlek a "listára", és kapsz értesítést a következő találkozóról. Legközelebb januárban fogunk összejönni, január 17 vagy 24 lesz, még nincs eldöntve.
üdv, Gitta

Unknown írta...

Kedves Gittam
Hu ezek nagyon szepen neznek ki es gondolom, hogy nagyon finomak egyben. Mar alig varom ezeknek a receptjüket. Van egy kis gondom Gitta, varok vendegeket egy par orara nalam, es megszeretnem lepni öket elöetelekkel. Mit ajanlassz nekem ezekböl a nyersetelekböl. Semmi fantaziam nincs ehhez, kerlek segits adni tippeket. Szeretnem, hogy ök is kapjanak erdeklödest az elöetelekre es hogy majd idövel egyesitsünk erönket es szervezzünk a negyedben több meetup-ot.
Köszönöm elöre is, Hannoka

Gitta írta...

Kedves Hannoka!

Írd meg nekem az e-mail címedet, és elküldöm a potluck receptjeit. A következő találkozóra szerettel várunk, de ahhoz is az kell, hogy tudjam hol érhetlek el.
Vendégeknek mit ajánlok? Zöldség mártogatós: sárgarépát, uborkát, paprikát, retket hosszúkásra felvágsz, egy tányéron szépen elrendezgeted, és középre egy kisebb tálkába szószt teszel, amibe tudnak mártogatni. Ajánlom azt a csípős szószt, ami a brokkolis tálnál leírtam. Ezt eddig minden ismerősöm szerette. Sok sikert hozzá!

Gitta írta...

Ide írhatsz nekem: gitta@wisoft.hu

Gitta