2016. november 21., hétfő

Kókuszos mandulagolyók (több változatban)

A kókuszos mandulatej készítésénél visszamaradó pépet sokféleképpen fel lehet használni. Az egyik, talán legegyszerűbb módja a Raffaelló golyó készítése.

Mandulás-kakaós kókuszgolyó
Az alapanyagunk morzsolódó, kicsit száraz, emiatt kókuszolajat vagy kókuszkrémet kell hozzátenni, a másik összetevő az édesítést szolgálja, agave szirup, vagy méz (ahogy tetszik), de mindenképpen valamilyen folyékony édesítőszer legyen, ugyanis itt nagyon fontos a "ragasztás", amit egy kristályos, száraz édesítőszer nem tud produkálni. A datolyát is nagyon szeretjük, csak itt most a színe miatt nem jöhet szóba. (maradjon csak szép fehér az a golyó)

Raffaello golyó (no meg nem Raffaello, ami hátrébb van, csokis)
Hozzávalók:
15 dkg kókusz-mandula pép (ami a tej készítésénél visszamarad) 
1-2 evőkanál kókuszolaj (enélkül túl száraz lenne a massza)
2 evőkanál folyékony édesítőszer (valamilyen szirup vagy méz)
kókuszreszelék
egy mokkáskanál fahéj
egy-egy szem mandula a golyók közepébe
(vagy kakaópor, ha többféle golyót készítünk...)

Szép sorban...
A magpépet, kókuszolajat, és az édesítőszert jól összedolgozzuk. Fahéjjal ízesíthetjük. Kis golyókat formázunk, a közepére rakhatunk egy-egy szem mandulát. A golyók első harmadát meghempergetjük a kókuszreszelékben.
A golyók második harmadát kakaóporba forgatjuk.
A megmaradt kakaóport a maradék masszához adjuk, és a kakaós kókuszgolyókat ismét kókuszreszelékbe forgatjuk.




Nincsenek megjegyzések: