2015. július 13., hétfő

Kókuszos tekercs


Ha szereted a kókusz ízét, akkor ez az édesség nagy kedvenced lesz. Előnye, hogy 6 perc alatt elkészül, még egy fél órát érdemes várni, amíg a gyümölcslap felpuhul, és már fogyaszthatod is. Kevés hozzávaló kell hozzá, még egy gyerek is el tudja készíteni, ha a gyümölcslap rendelkezésre áll.
Ha magadnak készíted, akkor nem érdemes ilyen kicsi falatokra felvágni, a kész tekercset lehet úgy enni, mint egy palacsintát. Ha ünnepi asztalra teszed, akkor ügyelj arra, hogy egyforma, helyes szeletekre vágd fel, és menta levelekkel, vagy valamilyen piros gyümölccsel tálald, hogy már a látványa is elkápráztassa az asztalnál ülőket.



Hozzávalók 1 tekercshez:
1 darab kb 19x19cm-es gyümölcslap
15 dkg kókuszreszelék
1-2 evőkanál méz (vagy más édes szirup, ha vegán vagy)
kevés kókusztej vagy víz a kenhető állag eléréséhez

A kókuszreszeléket összekeverjük a mézzel, és annyi kókusztejjel, hogy egy jól kenhető masszát fogunk kapni. Ezt egyenletesen rásimítjuk a gyümölcslapra, majd feltekerjük. Alufóliába csomagoljuk, és legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. Ezután már lehet szépen szeletelni.

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Kedves Gitta!

Ez a recept sajnos így elkészíthetetlen! 1 evőkanál mézzel 15 dkg kókuszt szerintem senkinek sem sikerül kenhető masszává alakítani. Gondolom egyszerűen csak kimaradt a receptből egy lédús összetevő... (én maradék magital-péppel tudtam megmenteni)
Baráti üdvözlettel: Völgyi Attila

Gitta írta...

Köszönöm az észrevételt, módosítottam a receptet...