2012. május 2., szerda

2012 május 19: Food Revolution Day!

Ismerd meg és csatlakozz te is!



A Food Revolution Day mozgalmat a Jamie Oliver Foundation hozta létre azzal a céllal, hogy felhívja az emberek és iskolák figyelmét arra, hogy a feldolgozott, cukros ételek mennyire károsak (elhízást, cukorbetegséget, depressziót okoznak s ez mekkora problémát jelent ma a társadalmakban). Arra szeretnének biztatni mindenkit, hogy mesterséges gyorskaják és finomított élelmiszerek helyett válasszák inkább a sokkal egészségesebb és finomabb, lehetőleg helyi alapanyagokból készített ételeket, élelmiszereket.

Ezzel kapcsolatosan egy petíciót indítottak útnak, amit jelenleg közel 800.000 ember írt alá a világ minden tájáról:
PETÍCIÓ

Jelenleg 24 országban, 156 városban 77 nagyobb rendezvény és 155 vacsora-party kerül megrendezésre a május 19-i Food Revolution Napon.

http://www.foodrevolutionday.com/

A vacsora-patry-k a családnak és a baráti köröknek szóló programok, amelyeken csak feldolgozatlan, lehetőleg helyi alapanyagokból készülhetnek az ételek - míg a rendezvények nagyobb, dietetikusok,orvosok, éttermek,iskolák és sportközpontok által szervezett ingyenes, ismeretterjesztő és figyelemfelkeltő programok.

A Nyersétel Akadémia folyamatosan Food Revolution Day-t tart, hiszen minden nap készíti a helyi alapanyagokból a feldolgozatlan, élő, nyers ételeket! Budapest és Szeged területén mindenki számára elérhető az egészséges, élő ebéd!

Május 19-én kóstoltatással egybekötött bemutatót tartunk a Szűcs Sándor Általános iskolában Újpesten, egy egészségnap keretében. Itt a gyerekek és a szüleik is megismerhetik, hogy milyen egyszerűen és milyen finom ételeket lehet készíteni zöldségekből, gyümölcsökből feldolgozás, főzés és sütés nélkül.

Május 5-én ingyenes nyílt napot tartunk a Nyersétel Akadémián, ezzel is hozzájárulva a Food Revolution Day célkitűzéséhez: minél több ember ismerje meg az egészséges táplálkozás alapjait, és mikéntjét. Tanácsadással, alapanyagokkal, kész termékekkel próbáljuk segíteni az embereket az egészséghez vezető úton.

Csatlakozz Te is a magyar Food Revolution aktivistákhoz! Álljunk ki közösen az egészséges, valódi ételek mellett!

A programokhoz szükséges letölthető anyagokat megtalálod - ITT -.

Hívjátok meg a barátaitokat, készítsetek fotókat az ételekről, a hangulatról, a programokról és a készülődésről!
Legyen Május 19-e egy egészséges, aktív nap a valódi ételek jegyében!



2 megjegyzés:

Bridge írta...

Majd kiteszem blogra is.

Nia írta...

Kedves Gitta, kérlek nézz be hozzám!
Üdv: Nia