2012. május 16., szerda

Gyümölcsök vegyesen!

Sokszor nem jut eszünkbe semmi kreatív dolog, mit is kellene enni... ami friss, ami egészséges... ami gyorsan készen van, és még finom is!
gyümölcsök vegyesen egy kis mentával

Szerencsére mostanában nem kell sokat gondolkozni, egyszerűen csak össze kell vágni azokból a gyümölcsökből, ami éppen kéznél van, alma, banán, eper, narancs, vagy áfonya... Nem is kell sok, csak pár szem mindegyikből, és már készen is van a szemet gyönyörködtető délutáni finomság.
Ez egy tipikusan reggeli csemege, de késő délután az ebéd már a múlté, vagyis nem kell azon aggódni, hogy a gyümölcsöket nem tudjuk gyorsan megemészteni.
A menta levelektől még frissítőbb lesz!

Egyetek minél több zöldséget és gyümölcsöt, lehetőleg nyersen!

5 megjegyzés:

Anazar írta...

Tényleg szemet gyönyörködtető!

Bernadett írta...

Nagyon tetszik a blogod, most találtam rá a napokba. Nem pont ehez a bejegyzéshez illik de lenne egy kérdésem, a diót héjastól kell beáztatni vagy megpucolva? Anyukámmal ezen vitázunk :)) hogy vajon hogy kell, és a netten nem találtam választ. Köszönöm

Bernadett írta...

A földimogyoró esetében is ugyanaz a kérdésem :p pucolva vagy héjastól kell áztatni? Számomra úgy logikus hogy meg kell pucolni, anyukám szerint épp ellenkezöleg :p
Vettem lenmagot a dm ből,és megprobáltuk kicsíráztatni, és ki is jött néhány, az lenne a kérdésem hogy evel lehet e ellenőrizni hogy génmanipulált e vagy sem az a bizonyos mag? mert például egy aprozárból vettem kimérős szezám magot és abból nem jött ki csíra. Előre is köszönöm.

Gitta írta...

Bernadett, hát a legjobb lenne tényleg héj nélkül (arra a vékony barna héjra gondolsz), de hát ki tudna annyi diót megszabadítani a girbe-gurba felületét borító héjtól? Természetesen mi is ezzel együtt szoktuk áztatni, fogyasztani. A mandulát is így áztatjuk be, és áztatás után levesszük a héját. A földimogyoró nem dióféle, hanem hüvelyes, így nem annyira javaslom, csak mértékkel, de igen, azt viszont jobb leszedni a héját, vagy áztatás előtt vagy után.
Lenmagot csíráztatni igazi művészet, nekem nem sikerült. Igen, az az igazi ehető mag, ami kicsírázik. a szezámmagot elég beáztatni, néhány óra után ehető.

Bernadett írta...

Mi a kemény héjra gondoltunk, de így már egyértelmű, hogy megtörjük a diót és úgy áztatjuk. Köszönöm a válaszokat, szép napot!