2012. február 7., kedd

Kókuszos banán zöld szósszal

Nagylányom ma könnyű vacsorára vágyott: nagyon szereti a banánt gyümölcsszósszal. Egyszerű és gyors, már ő maga is el tudja készíteni.



hozzávalók:
tetszés szerinti mennyiségű banán karikára vágva
banánonként 1 evőkanál kókuszreszelék

1 banán
1/2 avokádó
1/2 citrom leve
1 evőkanál méz

A banánokat karikára vágjuk és megszórjuk kókuszreszelékkel. (megforgathatjuk kakaó vagy karobporban is, csak azt egy másik tálban)

A banánt, avokádót, a citrom levét és a mézet turmixgépbe tesszük, és simára turmixoljuk. (a szósz az avokádótól lett zöld, nincs benne semmilyen zöldség :))


A banán karikákat belemártogatjuk a szószba.

2 megjegyzés:

wimea írta...

Elkészítettem tegnap vacsira; az avokádó másik feléből pedig krémet készítettem lilahagymával és búzícsírával, azt kentük a pirítósunkra. Párom nagyon szerette :) Sajnos nem lett olyan szép zöld a szósz, mint itt a képen. Az avokádó héját is bele kellett volna rakni? (persze ha bio, az enyémnél nem mertem) Ahol a szósz a levegővel érintkezett, ott gyorsan elkezdődött oxidálódás barnulás formájában, így azonnal befalandó :)

Gitta írta...

Nem, nem kell bele az avokádó héja!
A héja alatt az én avokádóm elég zöld volt, emiatt lett a szósz is zöld. De a héját mindenképpen le kell szedni.
Az avokádó sajnos ilyen, hamar oxidálódik. De hát amilyen finom, gyorsan el is tud fogyni.