Már letölthető a májusi szám, és én még az áprilisi számból sem tettem közzé a recepteket!
Éppen itt az ideje...  
Itt egy szép és finom zöldség torta, ünnepi asztalra ajánlom. Elkészítése könnyű, és meglepően finom.
Hozzávalók egy 18 cm-es csatos tortaformához
az alaphoz:
15 dkg napraforgó mag beáztatva 3-4 órára
4-5 saláta vagy mángold levél 
1 gerezd fokhagyma
só
a töltelékhez: 
15 dkg dió legalább 1 napra beáztatva
10-10 dkg sárgarépa, cékla, cukkíni,
½  lilahagyma
1 kanál miso
1 kanál szójaszósz
só, bors, pirospaprika 
a tetejére: 
1 avokádó
1 gerezd fokhagyma
pár levélke petrezselyem
só
1 evőkanál friss citromlé
Az alaphoz a hozzávalókat konyhai robotgépben darabosra aprítjuk. Ennek a vékony alapnak lehet intenzív az íze, sózzuk bátran! Egy kisebb tortaforma alján egyenletesen lenyomkodjuk. 
A töltelékhez is mindent beleteszünk az aprítógépbe, és morzsásra aprítjuk a zöldségeket. Ne fűszerezzük túl, hagyjuk érvényesülni a zöldségek természetes ízét. Arra figyeljünk oda, hogy a massza ne legyen túl nedves. Ha mégis az, akkor egy kevés psyllium husk-kal lehet sűríteni. Rásimítjuk az alapra. 
A tetejére az avokádót villával szétnyomkodjuk, ízesítjük sóval, fokhagymával, citromlével. Ennek sem árt, ha kicsit intenzív az íze, jól kiegészíti a zöldséges réteget. A torta tetejére simítjuk, és díszítjük petrezselyemmel, csírákkal, zöldségekkel. 
Azonnal lehet fogyasztani. 
(pár óra múlva a torta szép világoszöld teteje az avokádó miatt megbarnul, az ízén ez nem változtat)



Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése