2013. szeptember 15., vasárnap

Avokádós káposzta

Kenyérfélére kenve tökéletes vacsora (mondjuk nem túl későn, mert ezt a káposztát még lefekvés előtt meg kell emészteni :) )

csírákkal
Meglepően finom...

Hozzávalók:
1 nagyobb avokádó
2 savanykás alma (elhagyható. alma nélkül kicsit több citromlét használjunk)
¼ fej káposzta
pár csepp citromlé
só, bors
    Az avokádót villával összenyomkodjuk, a káposztát és az almát konyhai robotgépben finomra aprítjuk (vagy nagylyukú reszelőn lereszeljük), majd összedolgozzuk az avokádóval. Ízlés szerint ízesítjük citromlével, sóval, borssal. 

nyers kenyérre kenve

Tudtad?
Az avokádó jó hatással van a szív- és érrendszeri problémákra, és vitamintartalmának köszönhetően kitűnő antioxidáns.
Az avokádó telítetlen zsírsavakban gazdag, B-, C-, E- és A-vitamint tartalmaz. Az érett gyümölcsben kálium, foszfor, vas, nátrium, valamint kalcium és magnézium is megtalálható. B-vitaminjai segítik az agysejtek alváshormon- (melatonin-) termelését. Fogyasztását magas vérnyomás, érelmeszesedés és gyomorbántalmak ellen ajánlják. Savtartalma jelentéktelen, így elősegítheti a lúgosítást. A benne lévő többszörösen telítetlen zsírsavak rendkívül jó hatással vannak a szívre, az erekre és csökkentik a koleszterinszintet. (wikipédia)

És együtt

2 megjegyzés:

Szilvi írta...

Ígí is finom, de én eleve savanyú káposztával szoktam készíteni :-)

Ildikó Rossel írta...

Ez most jól esne:-)