2013. április 4., csütörtök

Nyers ételek a Fókuszban

Nemrégiben nagy izgalom volt itthon, amikor kértem a kis családom, hogy egyik kora délután készítsünk újra együtt reggelit - egy tévéfelvétel kedvéért. Mindent csináljunk úgy, ahogy szoktuk, közben pedig egy kamera figyel, és vesz minden mozzanatot.
Meg voltak kicsit szeppenve... de - ahogy látjátok majd - Kata nagyon ügyesen beszélt, elmondta, hogy mit szokott reggelizni...

Nyersételes okból kifolyólag már másodszor járt nálunk tévéstáb, először a Trendmánia, még két évvel ezelőtt, és most a Fókusz forgatócsoportja. Petra és az operatőr nagyon kedvesek voltak, és igazi profik. Nem húzták az időt, hanem pikk-pakk a lényegre koncentrálva felvették az anyagot, és bár még egy két dolog az eszembe jutott, de mire mondtam volna, ők már el is mentek.

A film nagy része a Nyersétel Akadémián készült, a konyhában és a szobában beszélgetve, a terülj-terülj asztalkám körül. A beszélgetés sokkal hosszabb volt, és persze csak 2 mondat került bele a filmbe :( nem is a legjobb mondatok.)

Az utolsó percekben a doktornő nyilatkozatához csak annyi hozzáfűznivalóm van, hogy szerinte aki így étkezik, az "gyenge-fáradékony-nemúgyteljesít"... kérdezném, hogy kipróbálta? Vagy azért mondja, mert ezt tanulta valamikor az egyetemen?
Szerintem épp fordítva van. Vagyis ha valaki természetes és tiszta táplálékot vesz magához, az energikus és egészséges lesz. Aki pedig feldolgozott és főtt és agyon-finomított ételeket eszik, ráadásul tele mindenféle mesterséges adalékanyagokkal, az fogja magát gyengének és fáradtnak érezni... ki lehet próbálni. 

Ha lemaradtál a bejátszásról, akkor itt megnézheted:

Nyers ételek a Fókuszban


7 megjegyzés:

Rosina írta...

Engem meggyőztetek és csak gratulálni tudok nektek. A sakk táblán egyet előre léptem, mert ma az első nyers ételemet elkészítettem, igaz a rozspelyhet egy picit előfőztem, ezzel sűrítettem, de sűrű volt az amúgy is és nagyon finom, a nyár ízei jöttek elő és nem maradtam éhes. Azért mert ezek a zöldségek lassan szívódnak fel, mivel alacsony GL értékkel rendelkeznek. Holnap kipróbálom az aszalt almalapot is. Hurrá!!
Én a doktornőt megrökönyödve hallgattam, Ő most ezzel a kijelentéssel minősítette magát.

Gitta írta...

Kedves Rozina,
Csak így tovább! Friss, nyers ételek, minden nap egy picit több, meglátod jól fogod érezni magad.
A műsorban meg kellett szólaltatni egy ellenvéleményt is, hogy ne legyen egyoldalú... mindenki azt szűri le belőle, ami neki szimpi...
Sok sikert kedves Rosina!

Unknown írta...

Szia Gitta, gratulalok a filmhez!! Es csak megköszönni tudom, hogy engem is a jo ut fele iranyitottal:) Hatarozottan jobban erzem magam hetek ota!
Es mi is nepszerüsitjük a recepjeidet:)

Agi es Elvan

Gitta írta...

Kedves Ági és Elvan, köszönöm szépen, nagyon örülök!

Unknown írta...

Szia Gitta,

Ha nem is minden ugy jon ki ezekben a riportokban ahogy szeretned, mert elviszik masik iranyba a dolgot vagy mashogy vagjak, nem az a lenyeg hogy a TV-stab mit hoz ki belole, hanem hogy hany ember fejeben ulteted el a gondolatot akik majd rakeresnek a temara es kiokosodnak annak ellenere hogy a TV musor nem a megfelelo vilagitasba helyezte a dolgot.

Gitta írta...

Kedves Nikolett, teljesen egyetértek, amikor megkaptam a tévésektől az anyagot, rosszul esett ez a negatív hang a végén... de utána belegondoltam, és átrágtam, és ugyanarra jutottam, mint amit most leírtál. Örülni kell annak, hogy egyre többen beszélnek róla, és annak is, hogy egyre több ember egészségét javítja :)
köszönöm a megerősítést!

Nia írta...

Kedves Gitta!
Jó ideje életformámmá vált a nyers koszt, még ha nem is 100%-ban. Családomban imádjuk a zöldségeket, gyümölcsöket termelni és enni is. Kedves doktornő a film végén...gyengeség? fáradékonyság? Közel a negyvenhez, fittebb vagyok, mint 20 évesen :)
Annyira jó volt látni, hogy a gyermekeid is szívesen eszik a nyers ételeket! Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen példát mutatunk nekik. Sajnos 30 gyerekből a suliban kb. 5 eszik zöldséget vagy gyümölcsöt - ez szomorú.Köszönöm a sok finom receptet!
További sok sikert kívánok Neked és családodnak!