2013. január 29., kedd

Petrezselymes-fűszeres kolbászkák

Ez a kolbászka melegen a legjobb. Frissen, ahogy az aszalógépből (vagy sütőből) kiveszed, és cukkíni spagettivel vagy friss zöld salátával a legfinomabb.


Hozzávalók kb 30 kolbászkához:
15 dkg beáztatott dió,
2 szál sárgarépa,
1 fej lilahagyma,
1 szép piros kápia paprika és/vagy zöld hegyes-erős csípőspaprika
2 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyem (persze attól is függ, hogy mekkora az a csokor, ha túl nagy, akkor zöld lesz a kolbászka, úgyhogy arányosan, mértékkel)
só, bors, chilli (ha nincs hegyes-erős)

A konyhai robotgépben mindent morzsásra aprítunk. Egyforma maroknyi kis rudakat formázunk belőle, és langyos sütőben (vagy aszalógépben) úgy szárítjuk, hogy a külseje megszáradjon, de belül puha maradjon.

Ez ilyenkor télen nagyon jól esik, mert a fűszerektől felmelegít, és ha frissen, melegen sikerül tányérra tenni, akkor még nagyobb az élmény!



4 megjegyzés:

Angyulka írta...

Kedves Gitta,
szuper a recept! Tudnál nekem abban segíteni, hogy milyen konyhai robotgépet érdemes használni a receptjeidhez? Neked mi vált be? Pl milyen teljesítményű/típusú géppel lehet magtejfölt, mandulavajat, vagy a fasírthoz hasonló ételeket, stb készíteni?
Váálaszodat előre is köszönöm,
Andi

Gitta írta...

Kedves Andi, a többfunkciós konyhai robotgépek nem váltak be. Minden gép tudja azt, amire való. A turmixgép turmixoljon, az aprítógép aprítson. Kell egy jó (minimum 750 wattos) jó turmixgép és egy S késes konyhai robot. A magtejfölt turmixgéppel, a mandulavajat, fasírtot a robotgéppel készítsd!

Angyulka írta...

Kedves Gitta, nagyon köszönöm a gyors választ! Némiképp rossz hír, mert pont egy kombinált Bosch gépet néztem ki, amely 750 wattos, és elég nagy az aprítótálja is, S késsel... Az aprítók olyan kis tállal dolgoznak... Te milyen használsz?
Köszönöm,
Andi

Gitta írta...

Nekem is van kombinált gépem (Philips és Kenwood) amikben az aprító funkció remekül működik. A turmix funkciókkal vannak bajaim. A kombinált gépekben található turmixgép sokkal gyengébb, mintha vennél egy olyan turmixgépet, ami "csak" turmixgép.
Használni lehet, de majd meglátod, hogy egy idő után kell majd venni egy rendes turmxigépet is.