2013. január 9., szerda

Avokádós zöld turmix

Sokáig csak gyümölcsökkel készítettem zöld turmixot, vagyis zöld leveleket finom édes gyümölcsökkel és vízzel turmixoltam el, ahogy azt Viktoria Boutenkótól tanultuk. Nemrég azonban tanultam egy nagyon finom, nem édes, hanem sós zöld turmixot, amit szeretnék megosztani veletek. Egy pici alma ebben is van, de nem az édes íz a dominál, mint az eddigi zöld turmixokban, hanem inkább a sós.

Az avokádó, uborka, spenót... minden összetevője lúgosít... ajánlom minden napra!

Zöld ital avokádóval

Zöld turmix sósan
1 marék spenót (a biopiacon egész télen kapható)
1/4 kígyóuborka
1/2 avokádó
1 kisebb savanykás alma, vagy 1/2 nagyobb
1 kis marék lucernacsíra 
1 csipet só (fontos!)
5 dl víz (vagy mandulatej)

A hozzávalókat turmixgépben simára keverjük.

Mandulatejjel sokkal finomabb... krémesebb, igazi finomság lesz. A fotón vízzel készült változat van... de akik ott voltak ősszel (október 17-én) dr. Robert Young előadásán Budapesten, a mandulatejes változatot kóstolhatták meg!

2 megjegyzés:

k írta...

Üdv, néhány egyéb oldalon láttam, hogy növények/csírák préselésére fém mentes gépeket ajánlanak. Ezen az oldalon több helyen is láttam, a pépeket, csírákat konyhai robotgéppel lehet elkészíteni, én is így készítem nyers ételeimet. Van esetleg valamilyen speciális konyhai robotgép, ahol a növény/csíra nem érintkezik fémmel, vagy hogyan van ez? Köszönöm a választ.

Gitta írta...

Konyhai robotgépet nem ismerek, ami fém nélkül. Ott kell ezt megkérdezni, ahol a fém-mentes gépeket ajánlják!
Szerintem ez nem probléma, a rozsdamentes elemek nem ártanak a növényeknek. (ez az én véleményem)